HOSPICE Casa Speranței, record mondial. Cum poți participa și tu

Rodica Mitu / 29 aug 2019 / 15:35 Salveaza PDF Comentarii

HOSPICE Casa Speranţei încearcă să stabilească un record mondial în faimoasa Guinness World Records.

Pe 30 august, în parcarea Centrului Comercial Tom, constănţenii şi turiştii de pe litoral sunt aşteptaţi să participe la construirea „celui mai mare mozaic de baloane din lume, format din oameni". Peste 250 de persoane vor trebui să ţină deasupra capului, preţ de un minut, un balon alb sau verde. Ei vor construi, astfel, un mozaic în formă de inimă verde, încadrată într-un pătrat alb. La încercarea de a intra în Guinness World Records va participa şi un reprezentant desemnat de instituţie pentru a supraveghea desfăşurarea evenimentului şi a omologa recordul.

Evenimentul va începe la ora 19:00 şi va fi urmat de un concert. Prin acest eveniment, HOSPICE Casa Speranţei îşi propune să crească gradul de conştientizare în societate asupra importanţei îngrijirii paliative pentru adulţii şi copiii din România care suferă de boli incurabile.

Potrivit unui studiu realizat de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul experţilor locali şi internaţionali din domeniul paliaţiei, peste 172.000 de pacienți au nevoie anual de îngrijire paliativă. Documentul arată că, în 17 judeţe din ţara noastră nu sunt disponibile niciun fel de servicii paliative.

La nivel național, există doar 3 ambulatorii de îngrijire paliativă, servicii oferite de către HOSPICE Casa Speranței. Totodată, există şi un deficit major de specialişti în acest domeniu. HOSPICE Casa Speranţei este cea mai mare fundație din România care oferă gratuit îngrjire paliativă pentru persoanele diagnosticate cu boli incurabile, iar toate serviciile, atât în spitalele HOSPICE cât şi la domiciliu, sunt gratuite pentru pacienți.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23