Horia Georgescu, șeful ANI, acuzat de fals. Vezi cine spune

Doi senatori cer demisia lui Horia Georgescu de la șefia Agenției Naționale de Integritate pe motiv că acesta este administrator al unei firme pe care nu a menționat-o în declarațiile de interese. Cei doi parlamentari spun că președintele ANI s-a aflat în incompatibilitate  în perioada cât a funcționat ca secretar general al ANI, scrie Lumea Justiției.

Senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian cer demisia președintelui Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, pe care îl acuză de incompatibilitate. Într-o sesizare trimisă președintelui Senatului și Biroului Permanent al Senatului, Roșca Stănescu și Valer Marian arată că în perioada în care a fost secretar general al ANI (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cât și în perioada în care a condus ANI (18.04.2012 – prezent), Georgescu a deținut și deține funcția de administrator la societatea comercială S.C. OUTLOOK S.R.L Brașov, pe care nu a menționat-o în declarațiile de interese depuse în anii 2008-2013.

Semnatarii sesizării susțin că Horia Georgescu a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL în data de 10.11.1999, pe o durata neprecizată, și nu a renunțat la aceasta funcție atunci când a deținut funcțiile de secretar general, respectiv de președinte ANI. Potrivit sesizării formulate de Roșca Stănescu și Valer Marian, practica instituită de ANI a stabilit că există stare de incompatibilitate și în cazul în care societatea în care un demnitar sau un funcționar public a deținut funcția de administrator a fost dizolvată de drept și se află în stare de lichidare. Iar conform informațiilor furnizate de Registrul Comerțului celor doi senatori, în cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) abia în data de 12.11.2013, până la această dată atribuțiile de administrator revenind șefului ANI.

Față de cele relatate, în  conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, președintele Agentiei Naționale de Integritate poate fi eliberat din funcție când se constată nerespectarea dispozițiilor legale privind regimul incompatibilităților, se mai arată în sesizarea celor doi senatori, prin care se cere demiterea lui Horia Georgescu de la șefia ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel