HG concurs posturi învăţământ superior. Sorin Cîmpeanu: Se elimină ipocrizia existentă

Mihai Ciobanu / 10 noi 2018 / 15:20 Salveaza PDF Comentarii
Sorin Cîmpeanu
Descriere foto: Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor, apreciază că un act normativ adoptat recent de Guvern "elimină ipocrizia existentă în sistemul de învăţământ superior românesc".

Sorin Cîmpeanu vine cu un comentariu după ce Guvernul României, în şedinţa de vineri, 9 noiembrie, a adoptat următoarele hotărâri: "Hotărârea pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior aprobată prin Hotărârea Guvernului 457/2011" şi "Hotărârea pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în cariera didactică, pentru învăţământul superior".

Iată cum a comentat Sorin Cîmpeanu decizia Guvernului: "Metodologia de concurs adoptata prin HG armonizeaza procedurile cu posibilitatea “promovarii pe post” in paralel cu “concursurile deschise”, cu conditia respectarii intocmai a exigentelor impuse la nivelul concursurilor deschise. Aceasta solicitare a tuturor universitatilor romanesti a fost inclusa in trei Rezolutii CNR, fiind o practica internationala. Practic, putem spune ca aceasta masura elimina ipocrizia existenta din aceasta perspectiva in sistemul de invatamant superior romanesc, aliniindu-l la reglementarile existente in Europa si SUA.

Pastrarea la nivelul HG intocmai a incompatibilitatilor definite in lege, elimina un conflict major de reglementare (intre lege si HG), facand real aplicabil filtrul incompatibilitatilor".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24