Hanibal Dumitrașcu a murit. Vâlcu, primul jurnalist care i-a luat un interviu: Vorbea pe înțelesul tuturor

Hanibal Dumitrașcu, deces. Unde i se poate aduce un ultim omagiu
Hanibal Dumitrașcu, deces. Unde i se poate aduce un ultim omagiu

Val Vâlcu, primul jurnalist care i-a luat un interviu lui Hanibal Dumitrașcu a vorbit despre imensa pierdere din societatea românească, după trecerea în neființă a reputatului psiholog. 

Jurnalistul spune că Hanibal Dumitrașcu a fost un mare luptător.

"Înainte de a fi psiholog sau profesor la Universitatea din București, la facultatea de sociologie și asistență socială, Hanibal Dumitrașcu a fost un luptător. A luptat în egală măsură cu abuzurile regimului Băsescu mai demult și astăzi cu manevrele ministrului Popa care lovește în Universitatea București. Mulți psihologi vin spre presă pentru a-și face reclamă, pentru a avea pacienți la cabinet, însă Hanibal Dumitrașcu a fost numit pe drept cuvânt psihologul românilor pentru că nu a venit să își facă lui un bine, ci să ne facă nouă un bine, să acționeze asupra mentalului colectiv, cu înțelegere și deschidere pentru problemele de psihopatologie a comportamentului politic și social. Sfaturile lui erau de interes pentru întreaga societate, nu doar pentru un pacient sau altul," a spus Val Vâlcu la Antena 3. 

"Era energic" 

Totodată, jurnalistul spune că era foarte energic în ultima perioadă și aflându-se într-un studio de televiziune cei doi au glumit pe seama bronzului vizibil al psihologului.

"Nu reușesc să-mi revin, este o pierdere uriașă atât în plan personal cât și în plan social în România. Țara noastră a pierdut o personalitate importantă. Nu se plângea de afecțiunea pe care o avea, punea în planul doi problemele personale. Diabetul nu este o boală ușoară. Acum vreo o săptâmână, l-am întrebat la un post de televiziune dacă a mers la mare și s-a bronzat, el a spus că stă în grădină. Am glumit cu el, i-am zis să nu-l muște câinele lui Marius Pieleanu, pentru că ei sunt vecini. Era un om extrem de optimist, să fiu cinstit, nu-l mai văzusem atât de energic de multă vreme," a mai spus Val Vâlcu.

Vâlcu, primul jurnalist care i-a luat un interviu 

Val Vâlcu a fost primul jurnalist care i-a luat un interviu lui Hanibal Dumitrașcu. El a vorbit despre acel moment. 

"E destul de greu să faci interviuri cu cei din mediul universitar, care sunt ocupați mai ales de revistele științifice, de carieră și caută să-și cântărească fiecare cuvânt, să nu apară vreo greșeală pe care colegii s-o sancționeze. Ei bine, Hanibal Dumitrașcu vorbea pe înțelesul marelui public cu o mare deschidere și nu ne-am referit doar la cazurile clasice de psihologie, ci a intrat decis, a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume în această zonă, a psihopatologiei comportamentului politic sau social, pe temele de actualitate, privind în sufletele românilor, în mentalul colectiv," a mai spus jurnalistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel