Hanibal Dumitrașcu a murit. Vâlcu, primul jurnalist care i-a luat un interviu: Vorbea pe înțelesul tuturor

Hanibal Dumitrașcu, deces. Unde i se poate aduce un ultim omagiu
Hanibal Dumitrașcu, deces. Unde i se poate aduce un ultim omagiu

Val Vâlcu, primul jurnalist care i-a luat un interviu lui Hanibal Dumitrașcu a vorbit despre imensa pierdere din societatea românească, după trecerea în neființă a reputatului psiholog. 

Jurnalistul spune că Hanibal Dumitrașcu a fost un mare luptător.

"Înainte de a fi psiholog sau profesor la Universitatea din București, la facultatea de sociologie și asistență socială, Hanibal Dumitrașcu a fost un luptător. A luptat în egală măsură cu abuzurile regimului Băsescu mai demult și astăzi cu manevrele ministrului Popa care lovește în Universitatea București. Mulți psihologi vin spre presă pentru a-și face reclamă, pentru a avea pacienți la cabinet, însă Hanibal Dumitrașcu a fost numit pe drept cuvânt psihologul românilor pentru că nu a venit să își facă lui un bine, ci să ne facă nouă un bine, să acționeze asupra mentalului colectiv, cu înțelegere și deschidere pentru problemele de psihopatologie a comportamentului politic și social. Sfaturile lui erau de interes pentru întreaga societate, nu doar pentru un pacient sau altul," a spus Val Vâlcu la Antena 3. 

"Era energic" 

Totodată, jurnalistul spune că era foarte energic în ultima perioadă și aflându-se într-un studio de televiziune cei doi au glumit pe seama bronzului vizibil al psihologului.

"Nu reușesc să-mi revin, este o pierdere uriașă atât în plan personal cât și în plan social în România. Țara noastră a pierdut o personalitate importantă. Nu se plângea de afecțiunea pe care o avea, punea în planul doi problemele personale. Diabetul nu este o boală ușoară. Acum vreo o săptâmână, l-am întrebat la un post de televiziune dacă a mers la mare și s-a bronzat, el a spus că stă în grădină. Am glumit cu el, i-am zis să nu-l muște câinele lui Marius Pieleanu, pentru că ei sunt vecini. Era un om extrem de optimist, să fiu cinstit, nu-l mai văzusem atât de energic de multă vreme," a mai spus Val Vâlcu.

Vâlcu, primul jurnalist care i-a luat un interviu 

Val Vâlcu a fost primul jurnalist care i-a luat un interviu lui Hanibal Dumitrașcu. El a vorbit despre acel moment. 

"E destul de greu să faci interviuri cu cei din mediul universitar, care sunt ocupați mai ales de revistele științifice, de carieră și caută să-și cântărească fiecare cuvânt, să nu apară vreo greșeală pe care colegii s-o sancționeze. Ei bine, Hanibal Dumitrașcu vorbea pe înțelesul marelui public cu o mare deschidere și nu ne-am referit doar la cazurile clasice de psihologie, ci a intrat decis, a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume în această zonă, a psihopatologiei comportamentului politic sau social, pe temele de actualitate, privind în sufletele românilor, în mentalul colectiv," a mai spus jurnalistul.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy