Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta

Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta. Sursa - pixabay.com
Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta. Sursa - pixabay.com

Vă propunem rețeta de halva din făină de porumb, care este preparată, în mod tradițional, în Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie.

Ingrediente:

apă - 100 ml,

unt - 75 grame,

mălai - 150 grame,

zahăr - 100 grame.

 

 

Cum se prepară halvaua din mălai

 

 

Halvaua din mălai se prepară, în mod tradițional, în Ingușeția, Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie. Halvaua se pregătește destul de rapid și simplu și nu este nevoie să cumpărați ingrediente speciale.

Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție

Din cantitatea de produse din rețetă veți obține 10 bucăți de halva de mărime medie. Puteți dubla sau tripla cantitatea de produse, deoarece desertul este foarte interesant și gustos și se va termina repede de pe masă.

Topiți 75 grame de unt într-o tigaie cu pereți groși. Adăugați 150 grame de mălai. Se amestecă bine. Tigaia se lasă pe foc circa 5 minute, amestecând constant.

Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii

Se adaugă apoi 50 grame de zahăr și se fierbe încă 10-12 minute, amestecând. Compoziția trebuie să aibă o culoare aurie.

Alte 50 de grame de zahăr se amestecă cu 100 grame de apă și se aduce la fierbere. Se fierbe un minut și se toarnă în tigaia cu făina de mălai. 

Se amestecă și se fierbe, amestecând, încă 5-7 minute. Tigaia se ia de pe foc. După ce amestecul s-a răcit un pic, se ia câte puțin și se formează formează niște chiftele. 

De asemenea, puteți forma din tot amestecul din tigaie un dreptunghi de 2 cm grosime, care, după ce se  răcește bine, se taie în bucăți egale.  Halva din făină de porumb  este gata de servire. Poftă bună!

 

 

 

 

BONUS. Halva de casă, din trei ingrediente. Este atât de delicioasă încât o vei face mereu

 

Mulți își amintesc de desertul din copilărie uleios, dar delicios: halva simplă, sau cu cacao, cu care îi delectau părinții sau bunicii. 

Halvaua de casă se prepară ușor, simplu și rapid. Încercați această rețetă interesantă.

Veți avea nevoie de:

100 grame de arahide,
100 grame de semințe de floarea soarelui,
2 linguri de miere.

 


Rețeta pas cu pas 


Prăjiți 100 grame de arahide și 100 de semințe de floarea soarelui, curățate de coajă, într-o tigaie uscată, timp de 10 minute, la foc mic. Amestecați mereu ca alunele și semințele de floarea soarelui să nu se ardă. Apoi, curățați alunele. Nu este greu de făcut, deoarece coaja se va desprinde ușor.

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante

Apoi măcinați alunele și semințele într-un blender sau în râșnița de cafea. În produsele tocate se adaugă 2 linguri de miere. Se amestecă cu o lingură până la un compoziție omogenă.

Întindeți masa rezultată pe o folie alimentară și dați-i o formă dreptunghiulară. Apoi înveliți halvaua în folie și dați-o la frigider pentru minim 1 ora. După ce timpul va expira, scoateți halvaua din frigider și tăiați-o în felii. 

Băutura care întărește imunitatea în timpul sezonului rece: ai nevoie de trei ingrediente

Acest desert este dulce, hrănitor, cu un gust plăcut de arahide prăjite și semințe de floarea soarelui. Pentru un plus de savoare, puteți aromatiza halvaua de casă cu rom sau vanilie. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare. Halvaua se poate prepara în două culori: cu și fără cacao. În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel