Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție

Omleta cu mere, un desert neobișnuit, delicios și rapid. Sursa - pixabay.com
Omleta cu mere, un desert neobișnuit, delicios și rapid. Sursa - pixabay.com

Rețeta de astăzi este neobișnuită, dar surprinzătoare. Este o omletă dulce cu mere care este și apetisantă, și dietetică, având în vedere că o singură porție are doar aproximativ 100 de calorii.

Omleta dulce cu mere poate fi o gustare delicioasă pentru copii și o surpriză dulce pentru adulți. De asemenea, este destul de simplu de preparat și nici nu durează prea mult: în aproximativ douăzeci de minute, omleta cu mere va fi gata.

Ingredientele de care aveți nevoie:

cinci ouă;

două mere;

250 mililitri de lapte;

100 de grame de făină;

ulei după gust;

10 grame de stevie sau 20 de grame de zahăr granulat normal;

scorțișoară după gust ;

zahăr pudră după gust;

În aceasta rețetă pot fi adăugate și stafide.

 

 

Pregătirea omletei cu mere

 

 

Curățați merele, tăiați pulpa cubulețe pe care trebuie să le prăjiți, pe toate părțile, într-o tigaie cu un strop de ulei. După ce merele s-au rumenit, lăsați-le să se răcească puțin.

Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat bine bine cu un tel. La rândul lor, gălbenușurile se mixează împreună cu laptele, făina, stevia și un praf de scorțișoară. La final, încorporați și albușurile bătute spumă. 

Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii

Acest nou amestec se toarnă în tigaia cu merele prăjite, se nivelează suprafața cu o spatulă, apoi se acoperă tigaia cu un capac. Omleta cu mere se coace la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute.

După cinci minute, omleta se întoarce pe cealaltă pare și se mai gătește alte 5 minute.  Când este gata, omleta se lasă să se răcească, iar apoi se pudrează cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

 

BONUS. Tort de ciocolată fără ouă și fără unt pentru un mic dejun delicios 

 

Dimineața avem nevoie de energie pentru a face față angajamentelor zilnice.  

Consumăm diverse alimente la micul dejun, dar cele care conțin zahăr sunt preferate de majoritatea. Pe lângă faptul că sunt necesare organismului, produsele dulci, consumate în cantități moderate, ne încântă și ne binedispun.

Cei cu unele intoleranțe ar trebui să mănânce produse de patiserie și alte deserturi, care nu conțin lapte sau făină.

Dacă sunteți la dietă sau colesterolul și zahărul din sânge au valori ridicate, ar trebui să consumați un desert fără unt și zahăr. Există multe rețete delicioase, cum ar fi cea a totului de ciocolată, fără ouă și fără unt. 

 

Pentru a pregăti un desert delicios, potrivit pentru vegani și persoanele cu intoleranță la lactoză, aveți nevoie de:

250 grame de făină,

150 grame de zahăr;

230 ml lapte de ovăz;

90 ml ulei de semințe de floarea soarelui;

20 grame de cacao amară;

un plic de praf de copt;

un plic de zahăr vanilat.

 

Pentru cremă veți avea nevoie de:

250 ml lapte de cocos;

50 grame de zahăr;

20 grame de făină de cocos;

20 grame amidon de porumb.

 

Cum se prepară tortul

 

Într-un bol, se pune făina și praful de copt, se adaugă praful de cacao, zahărul și zahărul vanilat. În timp ce amestecați ingredientele uscate, turnați laptele de ovăz și uleiul. O tavă rotundă, de 20 cm diametru, se tapetează cu hârtie de copt. Turnați aluatul în tavă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade circa 40 de minute.

Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție

În timp ce blatul se coace, pregătiți crema. Într-o cratiță se toarnă laptele de cocos și zahărul. Acum porniți aragazul la foc mic și adăugați, în lapte, amidonul de porumb, amestecând. La final, se adaugă și făina de cocos. Când crema este destul de groasă, opriți aragazul.

Transferați crema într-un bol și acoperiți-o cu o folie, pentru a preveni formarea crustei. Blatul copt și răcit se taie în jumătate pe orizontală. Așezați primul blat pe un platou și acoperiți-l cu cremă. Deasupra așezați cea de-a doua foaie de blat.

Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă

Pentru a face desertul mai delicios, puteți face o glazură. Topiți 100 de grame ciocolată neagră cu câteva linguri de lapte de cocos la bain-marie și apoi acoperiți tortul. Iată cum puteți pregăti deserturi delicioase fără ouă, unt și lapte. Poftă bună!

 

 

BONUS. Bomboane răcoritoare, făcute în casă, din două ingrediente

 

Astăzi vă împărtășim o rețetă de bomboane delicioase și răcoritoare. 

Astfel de bomboane pot fi păstrate în frigider o lungă perioadă de timp, astfel încât veți avea mereu ceva dulce în casă.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

struguri - 400 grame,
zahăr pudră - după gust.

 

Modul de preparare


Bomboanele se fac atât de simplu încât pe poate prepara și un copil. Luați struguri, de preferat fără sâmburi. Adunați toate boabele de struguri și decojiți-le de coajă. Puteți folosi un cuțit. 

Când boabele sunt pregătite se ia o tavă acoperită cu hârtie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se pun boabele de struguri și deasupra lor se presară zahăr pudră. Tava cu boabele de struguri se dă la congelator câteva ore.

Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor

Pe măsură ce boabele se întăresc, bomboanele vor fi gata. De obicei durează 3 ore. După cum am spus, le puteți pregăti astfel și pentru iarnă. În această etapă, așezați boabele de struguri în recipiente, care trebuie depozitate în congelator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel