Hainele sunt murdare și ai rămas fără detergent? Află cum le poți spăla eficient

Hainele sunt murdare și ai rămas fără detergent. Află cum le poți spăla eficient.Sursa foto: freepik.com
Hainele sunt murdare și ai rămas fără detergent. Află cum le poți spăla eficient.Sursa foto: freepik.com

Ai nevoie urgent să speli lucrurile, iar praful de spălat s-a epuizat în mod neașteptat? Află din acest articol cu ce îl poți înlocui.

Produsele de care ai nevoie pentru a înlocui detergentul pot fi găsite în fiecare casă. Cel mai accesibil înlocuitor pentru detergentul de haine este detergentul de vase. Acesta trebuie să fie cât mai natural posibil pentru a nu deteriora hainele în timpul spălării.

Dacă tot nu vrei să riști să-ți distrugi hainele scumpe, pregătește un produs natural, folosind săpun de uz casnic și bicarbonat de sodiu.

Pune sare în grădină: trucul grădinarilor care funcționează de fiecare dată

De asemenea, poți folosi săpun de mâini, care trebuie dat prin răzătoare. Amestecă așchiile de săpun cu bicarbonat în proporție de 1:2. Detergentul natural obținut se pune în cuva mașinii de spălat. Acest produs va îndepărta petele dificile și va dezinfecta materialul.

Detergenții făcuți în casă nu sunt doar ecologici, ci spală mai bine hainele. Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au învățat să facă în casă detergenți ecologici, cu costuri puține.

Ingrediente:

săpun pentru îndepărtarea petelor - 125 grame,

săpun de rufe - 200 grame,

bicarbonat de sodiu - 300 de grame,

acid citric - 100 grame,

sare de mare - 250 grame.

Modul de preparare

Săpunul se dă prin răzătoare. Acesta va spori efectul detergentului asupra murdăriei. Și săpunul de rufe, care este eficient împotriva multor tipuri de poluare, se dă prin răzătoare.

Fulgii de săpun trebuie să se usuce bine, așa că este bine să-i lași, peste noapte, întinși pe un prosop într-un loc cald și uscat. 

Trucul magic pentru a îndepărta grăsimea arsă din cuptor: nu este nevoie să freci

În continuare, fulgii de săpun se toarnă într-o pungă de plastic și se zdrobesc și mai mult. Cu cât săpunul este mai fin, cu atât se dizolvă mai bine. 

Se amestecă bine fulgii de săpun și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Urmează 100 de grame de acid citric, care este indispensabil atunci când vine vorba despre îndepărtarea urmelor de uzură de pe haine. 

Trucul pentru curățarea în profunzime a toaletei: bacteriile și mirosurile neplăcute vor rămâne amintire

Un alt ingredient este sarea de mare (250 grame). Cristalele mari de sare trebuie măcinate într-o râșniță de cafea. Rămâne doar să amesteci bine toate ingredientele și să păstrezi detergentul într-un recipient. Această pudră spală perfect lucrurile albe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel