Grupul Diaspora amenință Guvernul cu un nou protest: PNL abordează vag revendicările diasporei

Ema Apostu / 06 ian 2020 / 10:58 Salveaza PDF Comentarii
Orban
Orban

Reprezentanții Guvernului României se întâlnesc, astăzi, cu reprezentanții Grupului Diaspora pentru România, cei care avertizează asupra faptului că ar putea urma un nou protest pe 10 august 2020.

"Reprezentanții Guvernului României vor avea o întâlnire cu reprezentanții grupului de acțiune civică Diaspora Pentru România pentru a discuta implementarea revendicărilor diasporei, în data de 06 ianuarie 2020, la Palatul Victoria, scrie Mediafax. Cu ocazia acestei întâlniri vom solicita implementarea revendicărilor prioritare și adoptarea primului "Pachet Legislativ pentru Diaspora", se arată într-un comunicat emis, luni, de Grupul de Acțiune Civică Diaspora pentru România.

"Noul program de guvernare al PNL abordează vag revendicările diasporei"

 

Semnatarii precizează că sunt îngrijorați de faptul că programul de guvernare al PNL abordează vag revendicările Diasporei.

"Reprezentanții organizațiilor și grupurilor românilor din diaspora au fost invitați să se alăture delegației grupului Diaspora Pentru România, în luna decembrie 2020 și cei care au anunțat deja că vor da curs acestei invitații vor fi prezenți la acesta întâlnire. Întâlnirea a fost acceptată, după ce grupul Diaspora Pentru România a constatat și și-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că noul program de guvernare al PNL abordează vag revendicările diasporei, și a solicitat implementarea revendicărilor diasporei", se mai arată în comunicat.

Nou protest

 

Grupul de acțiune civică Diaspora Pentru România mai transmite că este luat în calcul un nou protest pentru data de 10 august 2020 în cazul în care nu se îndeplinesc următoarele condiții:

"- implementarea revendicărilor prioritare, în prima sesiune parlamentară ordinară din 2020;

- realizarea unui plan de implementare a restului revendicărilor diasporei, pe parcursul viitoarelor sesiuni parlamentare".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23