Gorj: Angajaţii CEO au renunţat la greva foamei. Ce au semnat protestatarii

Sursa foto: Gorjeanul
Sursa foto: Gorjeanul

Liderul de sindicat din zona Rovinari, Emanoil Tomescu, a anunțat că angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) au renunţat luni seara la greva foamei după cinci zile de protest în faţa sediului companiei. Decizia a fost luată după ce protestatarii au semnat un acord cu administraţia unităţii privind reanalizarea listelor cu majorările salariale.

Greva a fost iniţiată în data de 12 noiembrie de către Emanoil Tomescu, ulterior acestuia alăturându-i-se alţi colegi din mai multe subunităţi ale CEO. Aceştia au reclamat faptul că majorarea salariilor celor aproximativ 3.000 de angajaţi (aproximativ 20% din totalul lor) s-a făcut în mod 'discriminatoriu', iar listele respective au fost făcute fără consultarea sindicatelor.

Potrivit lui Emanoil Tomescu, în urma unor discuţii purtate cu directorul Diviziei Financiare a CEO, Laurenţiu Ciobotărică, a fost semnat un acord prin care care administraţia s-a angajat să reanalizeze listele cu majorările făcute, iar acolo unde se impune, să fie luate măsuri pentru rezolvarea situaţiei.

'Am semnat un acord prin care administraţia s-a angajat să repare greşeala pentru cei pe care i-a omis sau care au fost tăiaţi de pe listă. Pentru cei care au primit nemeritat, spun că vor verifica şi că vor face corecţii. Ne-a promis că listele cu propuneri vor fi făcute de şefii de subunităţi, aşa cum trebuia iniţial. Un alt punct prins în acord a fost acela să nu se ia nicio măsură administrativă faţă de grevişti. A rămas să ne prezinte tabelele refăcute la şedinţa comisiei mixte care va avea loc în data de 25 noiembrie', a precizat Emanoil Tomescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel