Google vrea să facă o investiție puternică

Google vrea să investească peste 1 miliard de dolari într-o flotă de sateliţi pentru a extinde accesul la internet în zonele izolate ale lumii, iar proiectul va începe cu 180 de sateliţi de dimensiuni mici, au declarat surse apropiate situaţiei.

Compania americană speră să depăşească astfel dificultăţile financiare şi tehnice care au împiedicat în trecut punerea în aplicare a unor obiective similare, notează cotidianul Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Detaliile nu sunt încă stabilite, dar proiectul va începe cu 180 de sateliţi mici de capacitate ridicată, care vor orbita în jurul pământului la altitudini mai joase decât cei tradiţionali. Ulterior, reţeaua s-ar putea extinde, au spus sursele.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă când se oprește Google pentru 5 minute

Proiectul Google este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit, au spus sursele. Google a angajat, de asemenea, ingineri şi de la compania specializată în sateliţi Space Systems/Loral. Wyler, care s-a alăturat recent Google, are în echipă 10-20 de persoane.

Costul investiţiilor variază de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari şi va depinde de designul final al reţelei, precum şi de o fază ulterioară care ar putea dubla numărul de sateliţi, au spus sursele.

Planul Google reprezintă ultima iniţiativă a unei companii din Silicon Valley de a furniza de la înălţime internet pentru a-şi dezvolta afacerile. Google şi Facebook mizează pe potenţialii utilizatori din regiunile care nu au încă acces la internet pentru a-şi creşte veniturile şi profiturile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel