EXCLUSIV  Gheorghe Dincă, trăsături psihologice rar întâlnite. Tudorel Butoi: Șansă uriașă pentru criminalistică

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Profesorul universitar și specialistul criminolog Tudorel Butoi a indicat, pentru DC News, care sunt trăsăturile psihologice rar întâlnite ale lui Gheorghe Dincă.

'Uită și scapă de sub control anumite lucruri'

„Este cert în această speță de la Caracal faptul că se conturează prima victimă, și anume Alexandra. Se face un cap de dosar de trimitere în judecată a acestui Dincă pentru uciderea Alexandrei. Aici, ca probe, fiind discuția la 112, care este certă, semnalul de alarmă pe care îl trage aceasta: Iată! Vine, vine!, care se coroborează cu declarația suspectului, ce a spus că a lovit-o puternic și a omorât-o. De asemenea, recunoaște incinerarea în acel injector, precum și descrierea combustiei cu materialele pe care le-a folosit. În ultimul rând, avem o expertiză care ne relevă la o precizie în proporție de 99% existența profilului genetic al Alexandrei în resturile osoase. Cu alte cuvinte, poți să te duci în fața instanței cu un astfel de dosar cu raționamente riguroase, expertize, să sădești în convingerea completului de judecată adevărul conform căruia avem faptă de omor, săvârșită după modul descris și mărturisit de Dincă, în care ADN-ul Alexandrei este cel mai puternic.

Oricât de abili ar fi (n.r. referindu-se la persoane ca Dincă), uită și scapă de sub control anumite lucruri pentru că s-au găsit cercei, inele, o geantă albastră sub scaunul mașinii sale. Suspectul trebuie să spună ale cui sunt aceste obiecte. Compartimentul din spate al mașinii cu geamuri fumurii era locul unde avea loc prima parte a agresiunii”, a spus Tudorel Butoi.

Răpitor-prădător. Șansă uriașă pentru criminalistică

„Vă rog să reflectați la acest aspect. Avem psihopatul de tip răpitor-prădător. Răpitorul-prădător din acest arbore zoologic își aduce prada la vizuină, pe care dorește să o conserve în habitatul în care el are controlul. Ar fi o șansă uriașă pentru criminalistică reușita în acest caz! Suntem încurajați de prezența de obiecte și bijuterii, care nu au explicație decât a ceea că au aparținut cândva unei victime.

Există psihopați sexual care ucid și își abandonează victimele pe un câmp, pe un deal și în alte locuri. Însă, acest Dincă observ că și le-a atras acasă. Sunt puțini ca el. Acest control de a avea sub ochi victimele ca pe un trofeu, cel puțin ca reamintire, sunt catastrofale pentru unii dintre ei”, a mai spus Tudorel Butoi, profesor universitar și specialist criminolog, pentru DC News.

VEZI ȘI  Raport INML. Tudorel Butoi, observații-cheie după comunicatul DIICOT privind oasele din pădure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel