Germanii nu-l vor pe Weber la şefia Comisiei Europene

Manfred Weber
Manfred Weber

Majoritatea germanilor se opune unei numiri a lui Manfred Weber, compatriot al lor, la preşedinţia Comisiei Europene, potrivit unui sondaj dat publicităţii marţi, relatează dpa. 

Sondajul realizat de firma de sondare Civey a stabilit că 59,1% dintre germani au răspuns "mai degrabă nu" sau "în niciun caz" la întrebarea dacă sunt de acord ca Manfred Weber, cetăţean german, să ocupe principalul post de conducere de la Bruxelles. Sprijinul pentru Weber a fost divizat în funcţie de apartenenţa politică. O proporţie de 75,8% dintre susţinătorii alianţei conservatoare a Angelei Merkel, din care face parte Manfred Weber, i-a susţinut candidatura. 

Însă peste trei sferturi dintre susţinătorii social-democraţilor, Verzilor, Die Linke sau AfD (Alternativa pentru Germania, populişti) au răspuns la sondaj că se opun candidaturii sale. 

Sondajul, efectuat de cotidianul Augsburger Allgemeine, are o marjă de eroare de 2,5%. Parlamentul European a insistat că următorul preşedinte al Comisiei Europene trebuie ales dintre candidaţii cap de listă ai familiilor politice. Partidul Popular European, din partea căruia candidează Manfred Weber la şefia Comisiei Europene, a obţinut cele mai multe mandate în urma alegerilor europene de săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel