Germania: Partidul de extremă dreapta AfD, pe a treia poziţie dacă ar avea loc alegeri în 13 octombrie

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) s-ar plasa pe a treia poziţie dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare federale în Germania, indică un nou sondaj de opinie realizat de institutul Insa pentru cotidianul de mare circulaţie Bild, preluat marţi de dpa.

Astfel, AfD este creditată cu 16% din intenţiile de vot ale electoratului german, cu trei puncte procentuale peste social-democraţi (SPD), aflaţi în prezent în coaliţia guvernamentală de la Berlin.

Pe prima poziţie s-ar situa blocul conservator CDU-CSU, format din Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez tradiţional Uniunea Creştin-Socială, cu 27% din voturi, iar pe locul secund Verzii, cu 21% din voturi.

Pe poziţia a cincea s-ar plasa formaţiunea de extremă stânga Die Linke, cu 9% din voturi, care ar fi urmată de Partidul Liber Democrat (FDP), cu 8,5% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-7 octombrie pe un eşantion reprezentativ de 2.059 de cetăţeni germani cu drept de vot. Aceştia au fost întrebaţi cu ce partid sau alianţă ar vota dacă în Germania ar avea loc alegeri legislative în data de 13 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel