Urmărește emisiunea live



Germania, HOTĂRÂRE privind drepturile femeilor și diferența de gen: Putem deveni o societate modernă

Guvernul Germaniei a luat o hotărâre care vizează drepturile femeilor în consiliile executive ale companiilor.

Companiile listate din Germania trebuie să includă femei în consiliile lor executive, ca parte a unui proiect de hotărâre de referință convenit miercuri de guvernul de coaliție al țării, după ce eforturile voluntare nu au reușit să reducă diferența de gen. Companiile listate cu patru sau mai mulți directori trebuie să numească cel puțin o femeie în consiliile lor, în conformitate cu un proiect de lege care urmează să fie votat de parlament.

Legea trimite „un semnal foarte puternic”, a declarat reporterilor ministrul justiției Christine Lambrecht, îndemnând corporațiile să „profite de oportunitatea oferită de femeile cu înaltă calificare. Putem arăta că Germania este pe cale să devină o societate modernă, potrivită pentru viitor", a spus ministrul Afacerilor Familiei, Franziska Giffey.

Doar 12,8% din membrii consiliului de administrație din cele mai mari 30 de companii listate din Germania, cele din indicele DAX din blue-chip din Frankfurt, sunt femei, potrivit AllBright Foundation, care lucrează pentru a promova diversitatea sălilor de consiliu, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel