Germania: Criza din Yemen pe agenda vizitei prinţului moştenitor al Emiratelor Arabe Unite la Berlin

Preşedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier şi prinţul moştenitor al Emiratelor Arabe Unite (EAU) Mohammed bin Zayed al-Nahyan au discutat marţi, la Berlin, despre războiul din Yemen, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale germane, transmite dpa.

În comunicatul succint se menţionează doar că schimbul de opinii a făcut referire şi la rolul Emiratelor Arabe Unite în conflictul din Yemen.

Înaintea întrevederii, parlamentara Claudia Roth din partidul Verzilor, vicepreşedinta Bundestagului, a declarat pentru dpa:

"Preşedintele Steinmeier ar trebui să găsească cuvinte fără echivoc şi să-i transmită extrem de clar prinţului moştenitor că Germania şi Europa aşteaptă o schimbare fundamentală de politică externă şi o încheiere rapidă a războiului din Yemen".

În programul vizitei în capitala Germaniei a prinţului Mohammed bin Zayed al-Nahyan este prevăzută miercuri o cină de lucru cu cancelarul Angela Merkel.

În opinia Claudiei Roth, şeicul al-Nahyan este unul din cei mai influenţi şi temuţi lideri din regiune."În calitate de adjunct al comandantului şef al forţelor armate, el are acces la resurse financiare şi militare enorme, pe care le foloseşte fără scrupule pentru a susţine conducători autocraţi care se opun drepturilor omului în ţări precum Egipt, Libia şi Sudan" a declarat vicepreşedinta Bundestagului. EAU este forţa motrice a războiului din Yemen, aşa că "prinţul moştenitor este astfel în mod comun responsabil pentru ceea ce constitue, la ora actuală, cea mai mare catastrofă umanitară de pe această planetă", a mai adăugat Roth.

EAU participă la coaliţia saudită ce sprijină guvernul yemenit în lupta sa împotriva rebelilor Houthi sprijiniţi de Iran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel