Germania: Un german de origine română câştigă primăria oraşului Goerlitz, în faţa candidatului extremei-drepte

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz din landul Saxonia, Octavian Ursu, un muzician originar din România, a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor locale.

Acesta a câștigat în faţa unui contracandidat al partidului Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă-dreapta), fostul poliţist Sebastian Wippel, conform rezultatelor preliminare, relatează DPA. AfD pierde astfel în prima sa încercare de a câştiga primăria unui oraş din Germania.

Octavian Ursu, din partea creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel, ar urma astfel să devină noul primar al oraşului Goerlitz din estul Germaniei, după ce a obţinut 55,1% din voturi. În primul tur, desfăşurat la 26 mai, reprezentantul AfD a câştigat 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creştin-democraţilor a obţinut 30,3% din sufragii.

Octavian Ursu a plecat din România în 1990. Alegerile de duminică au fost văzute ca un test al preferinţelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc la 1 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel