George W. Bush îl atacă pentru prima oară pe Barack Obama

Foto: politico.com
Foto: politico.com

Fostul președinte George W. Bush l-a criticat pe succesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, pentru politica sa externă. Este un gest rar al republicanului, care s-a abținut să-l critice pe Obama în ultimii șapte ani, explicând că un fost președinte nu trebuie să submineze un șef de stat în funcție.

Prezent în weekend la un eveniment al Coaliției Evreilor Republicani, Bush a spus că politica lui Obama a dus o "retragere" a Statelor Unite la nivel global și că democratul nu gestionează corespunzător negocierile nucleare cu Iranul, relatează jurnalistul Bloomberg Josh Rogin.

"El a mai spus că Obama interpretează greșit intențiile Iranului în timp ce relaxează prea ușor sancțiunile impuse Teheranului", a scris Rogin. Bush a argumentat că planul lui Obama de a ridica sancțiunile, cu promisiunea că le poate reaplica oricând, nu este plauzibilă, conform sursei citate.

Fostul președinte a susținut că acordul cu Iranul este dăunător securității naționale a americanilor pe termen lung. "Credeți că Orientul Mijlociu este haotic acum? Imaginați-vă cum va arăta pentru nepoții voștri. În termenii ăștia ar trebui să vadă America această înțelegere", ar fi spus Bush.

Obama glumește pe seama lui Hillary Clinton - VIDEO

Bush l-a criticat pe Obama și pentru retragerea prematură din Irak, în 2011, deși Obama a insistat că nu are nicio putere în acest caz. 

Bloomberg și New York Times relatează că Bush l-a citat pe senatorul american Lindsey Graham, care a spus că "retragerea din Irak a fost o gafă strategică".

Criticile aspre ale lui Bush sunt surprinzătoare și contrazic politica acestuia de a nu-și ataca succesorul.

"Nu cred că este bine pentru țară ca un fost președinte să submineze actualul președinte. Cred că dăunează statului", declara George W. Bush într-un interviu acordat anul trecut postului Tv Fox News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel