General Motors, investiție în SUA, după amenințările lui Trump

General Motors (GM) a anunţat marţi un plan de investiţii de un miliard de dolari în Statele Unite şi va muta o parte din producţia din Mexic, în condiţiile în care producătorii auto sunt presaţi de administraţia de la Washington să investească în ţară, în caz contrar urmând să se confrunte cu taxe mai ridicate. 

Cel mai mare producător auto american vrea să facă investiţii masive în fabrici în următorii ani, să angajeze sau să păstreze 1.000 de angajaţi la facilităţile existente din SUA. În 2016, GM anunţa investiţii de cel puţin 2,9 miliarde de dolari în SUA, pentru producţia de motoare şi vehicule. 

Luna aceasta, Ford Motor a anunţat că va anula planificata investiţie de 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din Mexic şi va investi 700 de milioane de dolari în uzina sa din Michigan, SUA, unde vor fi angajate încă 700 de persoane. Anunţul vine după ce preşedintele ales Donald Trump a ameninţat că va impune taxe masive celui mai mare producător din SUA, General Motors, pentru că fabrică unele modele Chevrolet Cruze în Mexic. 

Tot marţi, cei mai mari producători auto din Coreea de Sud au anunţat majorarea investiţiilor lor în SUA în următorii cinci ani şi posibilitatea construirii unei noi fabrici. 

Hyundai şi compania sa afiliată, Kia, au informat că intenţionează să investească 3,1 miliarde de dolari în SUA, în următorii cinci ani, faţă de suma de 2,1 miliarde de dolari cheltuită în perioada 2011 - 2016. Compania din Coreea de Sud ar putea produce modelul Genesis şi un SUV în SUA, a afirmat preşedintele Hyundai Motor, Chung Jin-haeng, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel