Furtuna Nate, uragan SUA. Nate s-a transformat în uragan în drum spre SUA

Furtuna tropicală Nate, care se îndreaptă spre SUA, s-a transformat sâmbătă în uragan de categoria 1.

"Nate s-a transformat în uragan", a anunțat în jurul orei 05.00 GMT Centrul național pentru uragane (NHC) al SUA, într-un moment în care fenomenul ciclonic se deplasa de-a lungul coastei caraibiene a Mexicului și se afla la circa 150 km nord de extremitatea occidentală a Cubei.

Uraganul este de categoria 1 din 5 pe scara Saffir-Simpson. Potrivit Serviciului meteorologic național din Mexic (SMN), Nate se deplasează cu 35 km/h, fiind însoțit de rafale de vânt de până la 150 km/h și ar urma să ajungă în SUA în primele ore ale zilei de duminică.

În Mexic, Carlos Joaquin, guvernatorul statului Quintana Roo, care include regiunea turistică Cancun, a suspendat cursurile în școli de vineri încă după-amiază, cerând populației "să nu lase garda jos" pentru că, deși Nate ar urma să nu ajungă deasupra Mexicului, ar putea provoca ploi puternice.

În anticiparea sosirii lui Nate în Golful Mexic, platformele petroliere și gaziere au fost evacuate.

Autoritățile din New Orleans, Louisiana, în sud-estul SUA, au impus o interdicție de circulație vineri după-amiază după ce s-au luat măsuri de evacuare obligatorie și voluntare în anumite zone de joasă altitudine, foarte vulnerabile la inundații.

"Amenințarea cea mai mare pentru noi nu este neapărat ploaia, ci vântul și valurile", a declarat primarul din New Orleans, Mitch Landrieu.

"Îi anticipăm impactul", a declarat guvernatorul din Lousiana, John Bel Edwards, care a decretat stare de urgență.

Sud-estul SUA a fost deja lovit puternic de două uragane puternice. Harvey a lovit Texas și Louisiana, provocând pagube materiale considerabile și moartea a 42 de oameni, în timp ce Irma, care a ajuns la categoria a 5-a după ce a traversat Antilele, s-a soldat cu 12 morți în Florida.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel