Furtul unui tablou celebru, dejucat de poliție

Furtul unui tablou valoros semnat de pictorul Pieter Bruegel cel Tânăr a fost dejucat de poliţia italiană care a reuşit să îi păcălească pe hoţi înlocuind originalul cu o copie, relatează joi agenţia DPA.

Poliţia italiană Carabinieri a ridicat pictura originală expusă într-o biserică din comuna Castelnovo Magra, situată în provincia La Spezia din Liguria, în nord-vestul Italiei, după ce a aflat că opera risca să fie furată, potrivit agenţiei de ştiri ANSA. Pictura originală a fost înlocuită cu o copie, în urmă cu peste o lună, iar poliţia a instalat camere de supraveghere, a explicat maiorul Daniele Montebello, citat de ANSA.

Hoții nu au fost încă prinși

Furtul a fost în cele din urmă dus la îndeplinire miercuri dimineaţă, când două persoane au intrat în biserică şi au subtilizat ceea ce credeau că era tabloul pictorului flamand Pieter Bruegel cel Tânăr, în care este înfăţişată crucificarea lui Hristos, fără a bănui însă că aceasta era o copie. Iniţial, jurnaliştii au fost informaţi că o pictură valoroasă a fost furată, însă câteva ore mai târziu s-a anunţat că totul face parte dintr-un plan al poliţiei, a notat ANSA. Hoţii nu au fost prinşi încă. Potrivit ANSA, tabloul original semnat de Brueghel cel Tânăr a fost furat în 1981, însă a fost recuperat câteva luni mai târziu. Conform diocezei locale, o altă pictură valoroasă expusă în aceeaşi biserică, Sfânta Maria Magdalena, şi atribuită artistului Anthony van Dyck sau atelierului său din Genova, a fost furată în anul 1979, însă a fost recuperată ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel