Fructele și legumele nespălate sunt periculoase! Cum să le speli corect

Fructele și legumele nespălate sunt periculoase! Cum să le speli corect. Sursa foto: freepik.com
Fructele și legumele nespălate sunt periculoase! Cum să le speli corect. Sursa foto: freepik.com

În primul rând, trebuie să-ți speli mâinile cu săpun și apoi să clătești fructele și legumele sub jet de apă rece circa zece secunde. 

Cu toate acestea, pentru frunze, verdeață și fructele de pădure mici există o modalitate mai eficientă de spălare. Pentru a le curăța bine, pune verdeața sau fructele de pădure (coacăze, afine, cătină) într-un recipient cu apă pentru câteva minute, apoi clătește-le puțin și lasă apa să se scurgă într-o strecurătoare.

Căpșunile delicate, zmeura, murele și dudele trebuie manipulate cu delicatețe, deoarece își pot pierde aspectul dacă sunt înmuiate în apă mai mult timp. Prin urmare, trebuie spălate rapid, cu o presiune ușoară de apă și doar înainte de a le mânca.

Metoda care te scapă cu ușurință de nitrații din fructe. Neapărat trebuie să respecți câteva sfaturi

Trebuie să speli legumele, fructele, fructele de pădure, fructele uscate și chiar nucile. În general, tot ce vei mânca crud. Apropo, bananele, kiwi sau portocalele trebuie spălate și ele, deoarece murdăria de pe coajă poate ajunge pe pulpă atunci când le cureți.

Au apărut primele căpșune românești. Cât costă un kilogram

Dacă fructele sunt prea murdare sau dorești să îndepărtezi stratul de ceară de pe mere și pere, poți folosi un detergent special. Totodată, nu trebuie să abuzezi de acest detergent.

Legumele rădăcinoase, cartofi, ridichi, sfeclă, morcovi, păstârnac, pot fi spălate ușor cu o perie moale. Aceeași acțiune o poți face cu dovleacul, pepenele galben și pepenele verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel