Au apărut primele căpșune românești. Cât costă un kilogram

Fotografie de la Towfiqu Barbhuiya/ Pexels
Fotografie de la Towfiqu Barbhuiya/ Pexels

Cele mai îndrăgite fructe, cășunele românești, au ieșit deja în piețile din România. Iată cât costă un kilogram.

Vă plac căpșunele? Ei bine, ar trebui să alegeți între a cumpăra un kilogram de căpșune autohtone sau mai bine un kilogram de ceafă de porc, ținând cont că cea din urmă este cea mai ieftină, dacă nu la același preț ca iubitele fructe de sezon.

În acest moment, în piețele din București, căpșunele au început deja să apară pe tarabe și un kilogram costă undeva la 22 de lei, potrivit România TV. Producătorii spun că aceste prețuri sunt mai mari anul acesta deoarece recolta a este una săracă și bineînțeles din cauza prețurilor la utilități care au crescut anul acesta. Toate aceste lucruri se resimt direct la prețul pe care îl plătesc cumpărătorii.

Nici roșiile românești nu sunt mai prejos: acestea ajung la 40 de lei pe kilogram. Și acestea, spun specialiștii și analiștii economici, sunt de trei ori mai scumpe decât anul trecut, invocând aceeași cauză: prețurile crescute la utilități.

Cireșele românești se lasă așteptate prognozându-se că primele fructe vor ieși pe piață în luna mai. Primele informații arată că cireșele românești vor putea ajunge pe masa românilor între 10 și 15 mai. În ceea ce privește costurile, este bine de știut că un kilogram va valora, în medie, 15 lei.

”Anul acesta se pare că pomii pornesc un pic mai greu în vegetație, ceea ce nu este de rău deloc, în sensul că lunile februarie și martie au fost un pic mai reci. Estimăm că primul soi de cireșe care se maturează la noi în plantație și în condițiile pedoclimatice sau microclimatul din zona județului Ialomița, mai precis Coșereni, undeva în jurul datei de 20 mai”, a spus Ing. Marius Roman pentru Agrointel.

Citește și: Dezastru în livezile de cireşi, caişi şi piersici, afectate de îngheţul târziu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel