Fructele de mare, permise și în timpul postului. Mihaela Bilic: O sursă excelentă de proteine de calitatea I, cu puține grăsimi

Fructele de mare, permise și în timpul postului. Mihalea Bilic: O sursă excelentă de proteine de calitatea I, cu puține grăsimi / Foto: Pixabay, de Rob Owen-Wahl
Fructele de mare, permise și în timpul postului. Mihalea Bilic: O sursă excelentă de proteine de calitatea I, cu puține grăsimi / Foto: Pixabay, de Rob Owen-Wahl

Află în articol care sunt proprietățile nutritive ale fructelor de mare, permise și în perioada postului.

Fructele de mare sunt bogate în proteine și minerale, așa că le puteți consuma în abundență. În plus, potrivit nutriționiștilor, sunt permise chiar și în timpul postului, așa că într-o perioadă când avem o alimentație mai săracă în proteine, fructele de mare sunt chiar indicate pentru un echilibru nutrițional. Nu le asociați, însă cu porții de cartofi prăjiți, avertizează nutriționistul Mihaela Bilic. 100 de grame de cartofi prăjiți înseamnă peste 450 de calorii.

De ce fructele de mare sunt permise în Postul Paștelui

"Chiar dacă este post, se pare că avem „dezlegare” pentru fructele de mare. Precum nutriția, se pare că și religia se adaptează la vremurile noi și acceptă mici ajustări când vine vorba de alimentația de post. Am auzit mai nou că fructele de mare ar fi permise în post, pe motiv că aceste moluște/crustacee nu ar fi animale-pentru că nu au sînge.

Sinceră să fiu, îmi vine greu să mă gândesc la scoici, creveți și calamari ca la niște plante. Pentru mine postul înseamnă exclusiv produse de origine vegetală. Însă din punct de vedere al medicului nutriționist mă bucur de existența acestui compromis.

Mihaela Bilic: O sursă excelentă de proteine de calitatea I, cu puține grăsimi 

Postul Paștelui este lung și fără prea multe dezlegări la pește, așa că un strop de proteine de calitate nu strică. Pentru asta sunt fructele de mare: o sursă excelentă de proteine de calitatea I (20-25%), cu puține grăsimi (sub 3%), vitamine din grupul B și minerale din abundență. Cârcotașii ar spune că au mult colesterol și risc crescut de a declanșa alergii; eu spun că nu alimentația crește colesterolul din sînge. Cât despre alergii crustaceele sunt doar unul dintre nenumărații factori ce pot fi incriminați.”, a spus Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.

În plus, fructele de mare mai au pe lângă proteine, calciu și fosfor pentru dinți și oase puternice, potasiu și magneziu pentru un sistem nervos echilibrat, seleniu și zinc pentru imunitate și iod pentru un metabolism accelerat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel