€ 5.0920
|
$ 4.3641
|
Curs valutar: € 5.0920
|
$ 4.3641
 

Friptură de miel, ideală de Paște 2025. Rețetă secretă: Invitații tăi vor fi încântați
Autor: Ioana Dinu

friptura-de-miel-pasti-cezar-osiceanu_29087900_28226000 friptură de miel
 

Vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură delicioasă de Paște 2025?  

Vă spune pilotul Cezar Osiceanu cum să faceți acest lucru. El vă dezvăluie secretul din farfurie. 

Avem nevoie de un miel de 10-14 kg tranșat frumos și în care se fac tăieturi longitudinale în care se introduce usturoi verde. Se ține 3-4 zile într-un baiț făcut din ulei de măsline, vin roșu, mirodenii (piper negru, boia dulce și iute, cimbru, mentă, sare, câteva boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți proaspeți, 3-4 căpățâni de usturoi.

În ziua de dinaintea Învierii, se scoate carnea și se aruncă baițul. Carnea se pune la cuptor la cea mai mică flacără, împreuna cu un baiț nou proaspăt făcut după aceeași rețetă în care se pun și cățeii de usturoi și ardeii iuți, și care inițial acoperă carnea. Pe parcursul șederii în cuptor, cu zeama formată și care scade cu timpul, se stropește carnea deasupra pentru ca aceasta să nu se usuce la exterior. De preferat este să fie folosite cuptoarele care încălzesc și pe sus și pe jos. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
SONDAJ DE OPINIE
Alegeri primar București 2025: Pe cine votați?
Ciprian Ciucu
Daniel Băluță
Cătălin Drulă
Anca Alexandrescu
Ana Maria Ciceală
Alt candidat
Trimite răspunsul
x close