Francois Hollande, huiduit la Nisa

Preşedintele francez Francois Hollande şi preşedintele regiunii Provence Alpes d'Azur Christian Estrosi au fost huiduiţi vineri de oameni, în timp ce coloana oficială în care se aflau traversa Nisa, după ce şeful statului a susţinut un discurs televizat.

Guvernul Hollande, care a atins un nou nivel-record de nepopularitate, a fost zguduit recent de acuzaţii potrivit cărora serviciile franceze de informaţii au eşuat în gestionarea ameninţării teroriste din ţară.

Hollande a îndemnat vineri la „unitate” şi „coeziune” după atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi, avertizând că nu intenţionează să se „coboare” la „jigniri” şi „excese”, în contextul în care o parte a opoziţiei a criticat Executivul extrem de dur vineri dimineaţa, scrie Le Figaro.

„Este rolul meu, este responsabilitatea mea, să nu mă las deturnat de la angajamentul pe care mi l-am asumat în numele francezilor de a-i proteja, de a nu mă coborî la nu ştiu ce jigniri, excese, pentru a răspunde, ci voi răspunde în mod just provocărilor cu care ne confruntăm, alocând toate mijloacele necesare în acest sens”, a declarat Hollande.

El s-a aflat, anterior, la căpătâiul mai multor victime ale atacului.

„Angajamentul este o lecţie pe care trebuie să o învăţăm dintr-un atac, unul în plus după celelalte din aceşti ultimi cinci ani”, a subliniat şeful statului francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel