Franța: Indignare după ce s-a refuzat înhumarea unui bebeluș rom

Refuzul unui oraş de la periferia Parisului de a autoriza înhumarea unui bebeluş rom în cimitirul său a generat un val de indignare în Franţa, care l-a constrâns pe primar să îşi ceară scuze negând că ar fi la originea acestei decizii.

VEZI ȘI: Ciutacu, REACȚIE FABULOASĂ: Finala campionatului mondial al stupidității

"Să refuzi un mormânt unui copil din cauza originilor sale (este) o injurie la adresa memoriei sale, o injurie la adresa a ceea ce reprezintă Franţa", a denunţat premierul socialist Manuel Valls, duminică, pe Twitter.

"Nu m-am opus în niciun moment acestei înhumări. I s-a dat prea multă importanţă acestui caz. Sunt copleşit de tot ce am auzit (...) Voi trimite un mesaj de condoleanţe şi compasiune familiei", a declarat primarul din Champlan, Christian Leclerc.

În declaraţiile pentru cotidianul Le Parisien, Leclerc a invocat numărul "mic de locuri disponibile" pentru a explica refuzul municipalităţii de a-şi deschide cimitirul pentru micuţa Maria Francesca, decedată în a doua zi de Crăciun.

Născută la 14 octombrie, fetița ai cărei părinţi locuiau într-o tabără de romi din comuna Champlan, a decedat din cauza sindromului de moarte subită a sugarului în noaptea de 25 spre 26 decembrie într-un spital din regiune, la Corbeil-Essonnes.

La cererea părinţilor, o firmă de pompe funebre din Corbeil a contactat primăria din Champlan pentru a obţine permis de înhumare, dar aceasta a refuzat fără explicaţii, potrivit mai multor surse contactate de AFP, scrie Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel