Franța în alertă! Un individ înarmat a împușcat trei persoane

Trei persoane au fost rănite, dintre care două grav, de un individ înarmat care a deschis focul într-un tren care circula între Amsterdam și Paris.

UPDATE: Tânărul care a deschis focul este un marocan de 26 de ani. El ar fi fost adeptul islamismului, scriu El Pais și CNN, și ar fi fost cunoscut serviciilor de informații franceze. Atacatorul ar fi locuit în Spania până în 2014, ar fi călătorit apoi în Siria, de unde s-a întors în Europa şi s-a stabilit în Franţa. Cetăţeanul marocan a fost transportat în această dimineaţă la o secţie de poliţie de lângă Paris. Tânărul a început să tragă cu un pistol. El a rănit trei persoane. Când încerca să încarce un Kalaşnikov, a fost pus la pământ de doi soldaţi americani aflaţi în vagon.

Atacatorul a fost imobilizat de pasageri și predat poliției în gara Arras (nordul Franței), transmite AFP, citând surse concordante. Incidentul a survenit la puțin timp după ora 16:00 GMT. Un purtător de cuvânt al companiei de căi ferate franceze, SNCF, a precizat că atacatorul avea asupra sa arme albe și arme de foc. Două dintre persoane au fost grav rănite, a treia a fost rănită ușor, iar cel puțin una dintre victime ar avea răni de gloanțe, scrie Agerpres

Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a afirmat, la postul de televiziume BFM-TV, că "ar fi prematur să se vorbească la acest moment despre o motivație teroristă". 

Franța se află în stare de alertă după atacurile islamiste din luna ianuarie de la Paris și din împrejurimi, soldate cu 17 morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel