Franța și-a inaugurat propriul Pentagon: Hexagone Balard

Noul sediu al ministerului francez al Apărării, aflat în arondismentul 15 al Parisului, a fost inaugurat, joi, în prezența preşedintelui Franței, François Hollande. Inaugurarea clădirii, botezată de francezi "Pentagon à la française", dar numită oficial "Hexagone Balard", a fost însoţită de o polemică privind costurile induse de contractul public-privat.

"Hexagone Balard" regrupează statele-majore ale celor trei armate – terestră, aeriană şi marină. Tot acolo, în mijlocul clădirii, într-un adevărat buncker, se află faimosul « Pol operaţional » unde sunt planificate şi conduse operaţiunile militare externe al Franţei, scrie RFI.

Circa 10.000 de militari şi civili – care lucrau până acum pe 12 situri diferite din Paris - vor lucra zilnic în acest complex unic.

Inaugurarea complexului a fost însoţită de o polemică privind costurile induse de contractul public-privat. Instalarea unei prize duble de curent e facturată de prestatorul privat cu circa 2.200 de euro ; « mentenanţa » pentru această priză e de 3.200 de euro. Instalarea unei imprimante şi a unui scanner a fost propusă la aproape 14.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel