Urmărește emisiunea live


Franța: Frontul Național a pierdut alegerile regionale

Duminică, extrema dreaptă franceză a pierdut alegerile naționale în al doilea tur. Deși în primul tur a avut un succes istoric, Frontul Național nu a obținut victoria în niciuna dintre cele 13 regiuni.

După ce a obținut pe 6 decembrie, în primul tur, un scor record de 28% la nivelul întregii țări, Frontul Național condus de Marine Le Pen a sperat ca în turul doi să câștige măcar câteva regiuni ale Franței, mizând în special pe respingerea de către electorat a partidelor tradiționale acuzate că nu au soluții în fața crizei economice și că nu au fost capabile să prevină atacurile teroriste de pe 13 noiembrie, scrie Agerpres.

Partidul Socialist și-a retras candidații din două regiuni pentru a zădărnici victoria Frontului Național, preferând ca acestea să fie câștigate de opoziția conservatoare decât să ajungă sub conducerea extremei drepte.

Una dintre acestea este chiar regiunea Nord Pas-de-Calais Picardie, unde a candidat Marine Le Pen. Aici a obținut, în urma unui sondaj, 42% din voturi, cu numai două puncte procentuale mai mult ca în primul tur. Scrutinul din această regiune a fost câștigat de fostul ministru conservator Xavier Bertrand, care a fost votat de 57,7% dintre alegători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel