Fostul premier egiptean Sherif Ismail a murit

Fostul premier egiptean Sherif Ismail a murit / Foto: Pixabay
Fostul premier egiptean Sherif Ismail a murit / Foto: Pixabay

Fostul premier egiptean Sherif Ismail a încetat din viață.

Fostul premier egiptean Sherif Ismail, care a deţinut funcţia în timpul primului mandat al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, din 2015 până în 2018, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 67 de ani, a anunţat preşedinţia egipteană, relatează Agerpres, citând AFP.

"Deplâng cu profundă tristeţe un om virtuos printre cei mai buni din Egipt (...) Dr. Sherif Ismail", a scris preşedintele egiptean pe Facebook.

Sherif Ismail "şi-a asumat" responsabilităţile "în cele mai dificile circumstanţe şi momente", a adăugat el.

Fostul premier a supervizat reforme economice dificile din 2016, legate în special de un împrumut de 12 miliarde de dolari (circa 11 miliarde de euro) de la Fondul Monetar Internaţional (FMI). Sherif Ismail a demisionat în 2018, când preşedintele Sisi şi-a început al doilea mandat. Mostafa al-Madbouly i-a succedat şi de atunci el a supervizat reformele economice.

Detalii despre cariera lui Sherif Ismail

Sherif Ismail a ocupat posturi de conducere la firme de petrochimie și gaze naturale administrate de stat. A fost vicepreședinte executiv și apoi președinte al holdingului egiptean pentru petrochimie (ECHEM), care a fost înființată în 2002.  Apoi a fost numit președinte al companiei egiptene de gaze naturale (EGAS), scrie Wikipedia.

Apoi a lucrat ca director general al holdingului petrolier de stat, Ganoub El Wadi Petroleum Holding Company (GANOPE) și a devenit președinte al companiei.  El a fost numit ministru al petrolului și resurselor minerale la 16 iulie 2013, ca parte a cabinetului interimar condus de Hazem Al Beblawi. L-a înlocuit pe Sherif Hassan Haddara în post. Ismail a fost numit prim-ministru la 12 septembrie 2015.

La 5 iunie 2018, Ismail și-a prezentat demisia președintelui egiptean Abdel Fattah el-Sisi. Cu toate acestea, el a continuat să servească ca prim-ministru în calitate de interlocutor. La două zile după ce Ismail și-a prezentat demisia, Sisi l-a numit pe Moustafa Madbouly, ministrul locuințelor și utilităților urbane, să-i succedă ca prim-ministru.

După plecarea sa din funcția de prim-ministru, a fost raportat la 9 iunie 2018 că Ismail a fost nominalizat pentru a servi ca asistent principal al lui Sisi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel