Urmărește emisiunea live


Fost președinte, internat în stare CRITICĂ

Starea de sănătate a fostului președinte socialist portughez Mario Soares, în vârstă de 92 de ani, internat cu aproximativ zece zile în urmă într-un spital din Lisabona, s-a agravat brusc sâmbătă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului, starea sa este 'critică' și a fost transferat din nou la unitatea de terapie intensivă de unde fusese scos vineri.

Nu s-au dat detalii despre afecțiunile de care suferă fostul președinte, dar un anunț oferit la data internării menționa 'o degradare generală a stării de sănătate'. Conform apropiaților lui Soares, acesta nu s-a recuperat după o encefalită din anul 2013 și în plus a suferit foarte mult după decesul soției sale survenit în iulie 2015, scrie Agerpres.

Actualul președinte al Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, și-a modificat programul pentru a-l putea vizita pe Mario Soares la spital.

Descris adesea drept părintele democrației portugheze, Mario Soares a avut o contribuție remarcabilă în viața politică în perioada care a urmat căderii regimului condus de dictatorul Antonio de Oliveira Salazar.

Activ timp de patru decenii pe scena politică a Portugaliei, Mario Soares este unul dintre fondatorii Partidului Socialist portughez și a fost ministru de externe, premier de două ori, președinte între anii 1986 și 1996 și deputat european.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel