Forțele Speciale Franceze, comunicare transparentă pentru recrutarea de civili

Andi Miron / 20 ian 2018 / 00:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Forțele Aeriene Franceze promovează pentru prima dată segmentul forțelor speciale, cu scopul de a recruta civili, pentru completarea posturilor vacante, din cadrul Comandamentului de Operațiuni Speciale. 

În prezent, 750 de angajați activează în cadrul Comandamentului de Operațiuni Speciale. 

„Serviciul a recrutat înainte doar militari, însă acum se dorește să se diversifice echipa, într-un mix de militari experimentați, dar și tineri fără experiență - din civil", a declarat pe 11 ianuarie Louis Fontant, Generalul Forțelor Aeriene, în timpul unui briefing, la Ministerul Apărării.

Procesul de recrutare este în contrast cu politica anterioară, care interzicea orice formă de comunicare în legătură cu forțele speciale.

„Înainte a existat o politică de confidențialitate strictă în legătură cu operațiunile speciale, nefiindu-le permis să vorbească despre activitatea lor", a declarat Generalul Fontant. „De fapt, problema în recrutare constă în a nu comunica. De-acum va trebui să facem asta", a completat Fontant.

 

Câte poziții sunt disponibile?

 

Serviciul caută să recruteze 40 de oameni pentru îndeplinirea obligațiilor generale, asta înainte de a-i antrena pentru funcții specifice precum cea de sniper, specialist în transmisie sau translator. 

Franța a înțeles necesitatea unei comunicări transparente chiar și în domeniul forțelor speciale și a produs un videoclip pentru a-l prezenta publicului larg, notează Defense News.

 

[citeste si]

 

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25