Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive

Focaccia din dovleac copt, este uimitoare și are zeci de valori nutritive. Sursa - pixabay.com
Focaccia din dovleac copt, este uimitoare și are zeci de valori nutritive. Sursa - pixabay.com

Dovleacul a fost întotdeauna sinonim cu mâncărurile delicioase.

Dulceața sa ar putea induce în eroare, sugerând că e un aliment interzis celor care nu vor să consume zahăr. Total greșit! Dovleacul este o legumă cu un conținut scăzut de zahăr, bogată în vitamine și minerale. În plus, are proprietăți antidiabetice.

Cu cât timp înainte trebuie să scoatem carnea din frigider pentru a o găti. Sfatul bucătarilor

De fapt, 100 de grame de dovleac conține 3% grăsimi, 46% carbohidrați, 36% fibre și 15% proteine, pentru un total de aproximativ 26 de calorii.

Din dovleac puteți prepara o focaccia gustoasă și parfumată. Dar va trebui să cumpărați un dovleac copt. Iată rețeta.

 

Ingrediente:

250 grame pulpă de dovleac,

500 grame de făină;

200 ml apă;

2 linguri de ulei de măsline;

2 lingurițe de sare;

6 grame de turmeric sau curry;

4 grame drojdie uscată;

1 linguriță de piper;

rozmarin și salvie pentru suprafață;

făină de griș pentru blatul de lucru.

 

Cum să alegeți un dovleac copt?

 

Coaja dovleacului trebuie să fie netedă și lucioasă, de culoare verde-închis. Dovleacul va avea o pată galbenă acolo unde se sprijină pe pământ.

În plus, codița trebuie să fie uscată. Acest lucru indică că leguma a încetat să mai primească hrană și apă din plantă și, prin urmare, este gata să fie consumată. De preferat ar fi sa alegeți un dovleac mai mic, cu pulpa uscată.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Dovleacul trebuie fiert la abur, timp de 15 minute sau în cuptorul cu microunde, timp de 10 minute. Va trebui apoi să-l pasați și să-l puneți într-un bol. 

Adăugați apă rece, făină, drojdia, turmeric și piper. Amestecați bine, iar la final adăugați uleiul și sarea. Acoperiți aluatul și lăsați-l să-și dubleze volumul.

Ardei umpluți cu ton și ricotta. O mâncare delicioasă, cu doar 240 de calorii

Împărțiți aluatul în două părți și întindeți-le pe o masă de lucru, acoperită cu făină cu griș. Întindeți aluatul cu sucitorul și puneți cele doi foi de aluat în tăvi unse cu ulei. Aluatul trebuie lăsat în tăvi încă 15 minute, ca să se odihnească

Focaccia se coace în cuptor, timp de 20 de minte, la 200 de grade. Înainte a da tăvile în cuptor, ungeți aluatul cu ulei de măsline, presărați deasupra sare, rozmarin și salvie și faceți găuri cu degetele. Serviți focaccia din dovleac cu brânzeturi delicate și salam savuros. Poftă bună!

Cremă de brânză pentru micul dejun: mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată

Dovlecii întregi pot fi păstrați până la 6 luni, feriți de umiditate și soare, într-un mediu în care temperatura nu scade sub 12 grade. Feliile de dovleac crud se păstrează în frigider până la 4 zile.

De asemenea, dovleacul crud, dar prin răzătoare, poate fi depozitat în congelator, în pungi speciale, unde va rezista și un an.

 

BONUS. Aveți un dovleac? Nu ratați această rețetă. Se prepară în sos de smântână și este senzațional

 

Dovleacul preparat în sos de smântână este senzațional de bun. Familiile voastre vor fi  încântate de acest fel de mâncare.

Încercați această rețetă și veți fi mulțumiți atât de gust, cât și de metoda de preparare. Un alt plus este că pentru rețetă este potrivit orice fel de dovleac.  

Veți avea nevoie de:


dovleac (decojit) - 500 grame,
smântână - 180 grame,
apă (rece) - 20 ml,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
usturoi - 3 căței,
boia de ardei - 0,5 linguriță,
mărar și pătrunjel,
piper negru și sare după gust.

 

Modul de preparare

 

Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați dovleacul în cuburi medii. Aveți grijă ca cuburile de dovleac să fie aproximativ la fel, astfel încât să se gătească în același timp în sos. Mâncarea finită va arată ca cea de la restaurant.

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante


Puneți o tigaie cu ulei pe aragaz. Adăugați cuburile de dovleac în uleiul încins. Prăjiți dovleacul, la foc mediu, până prinde o crustă aurie. Nu durează mult, în cinci minute puteți deja adăuga sosul.

Pentru sos: amestecați smântâna cu verdeața tocată mărunt. Procentul de grăsime din smântână nu contează. Adăugați în sos piperul măcinat, boiaua de ardei și usturoiul tocat. Amestecați bine. Sosul trebuie diluat cu o cantitate mică de apă rece.


Halva de casă, din trei ingrediente. Este atât de delicioasă încât o vei face mereu

Turnați sosul în tigaia cu dovleac. Se fierbe până se îngroașă sosul. Aceasta este una dintre cele mai rapide și mai gustoase rețete cu  dovleac.  Sărați dovleacul după gust și gătiți-l, sub capac, 5 minute.

Puteți servi dovleacul în sos de smântână ca și garnitură sau ca preparat independent. Rețeta de azi este o oportunitate grozavă de a diversifica meniul de toamnă. Prin urmare, nu vă lipsiți de plăcere și de o porție de vitamine. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel