Florida cere pedeapsa cu moartea pentru criminalul de la liceul Parkland

Justitia
Justitia

Procurorii din Florida au anunţat marţi intenţia lor de a cere pedeapsa cu moartea împotriva lui Nikolas Cruz, atacatorul care a împuşcat mortal 17 persoane în urmă cu o lună într-un liceu din Parkland, relatează AFP.

Nikolas Cruz, 19 ani, urmează să se prezinte miercuri în faţa instanţei pentru a fi pus oficial sub acuzare. El este acuzat de 17 crime cu premeditare.

Avocaţii săi au făcut cunoscut că va accepta să pledeze vinovat contra garanţiei că nu va fi executat. O negociere a pedepsei rămâne teoretic posibilă, în pofida anunţului făcut de procurori marţi că privilegiază pedeapsa capitală.

Data procesului, condiționată



Data procesului lui Nikolas Cruz, condiţionat de faptul că este declarat suficient de sănătos mintal pentru a fi judecat, nu a fost stabilită deocamdată.

Michael Satz, procuror al comitatului Broward, s-a declarat convins că acuzarea va demonstra că crimele comise de Cruz sunt "deosebit de odioase, groaznice şi de o mare cruzime".

Tânărul, fost elev al liceului pe care l-a atacat cu puşca sa de asalt semiautomată AR-15, a fost reţinut la scurt timp după atacul armat pe care nu a încercat să îl nege.

Miercuri, la o lună după masacru, zeci de mii de elevi americani vor părăsi 17 minute sălile de curs pentru a aduce un omagiu victimelor, o acţiune care se doreşte, de asemenea, un apel adresat aleşilor pentru a acţiona împotriva proliferării armelor de foc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel