Finul Lui Iohannis tergiversează soluţionarea apelului, susține Federația Română de Tenis

Sebastian Florea / 25 oct 2019 / 17:30 Salveaza PDF Comentarii

Federaţia Română de Tenis susține că Marius Vecerdea, finul lui Iohannis, tergiversează soluţionarea apelului în procesul privind înregistrarea conducerii.

Fostul candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, dar şi la un post de vicepreşedinte, Marius Vecerdea, tergiversează soluţionarea apelului în procesul deschis de acesta prin care contestă alegerea lui Ion Ţiriac la conducerea instituţiei, se arată într-un comunicat al FRT remis Agerpres.

"Afirmaţia domnului Marius Vecerdea, conform căreia dosarul privind înscrierea noilor membri ai organelor de conducere 'a fost întors la Tribunalul Bucureşti pentru faptul că procedurile au fost viciate' este una nereală, de tip fake news. În realitate, domnul Vecerdea a rugat instanţa să îi acorde o amânare pentru că a formulat o cerere de lămurire a dispozitivului hotărârii Tribunalului Bucureşti, susţinând că nu ar înţelege la ce se referă acesta. Dispozitivul este de fapt clar, cererea de înregistrare a noilor organe de conducere a fost admisă, iar domnul Vecerdea tergiversează cât poate soluţionarea apelului prin formularea de cereri abuzive: la primul termen din judecată din apel - 16.10.2019, domnul Vecerdea a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare, iar la al doilea termen din apel - 23.10.2019, domnul Vecerdea a invocat necesitatea soluţionării de către Tribunalul Bucureşti a cererii sale de lămurire dispozitiv", se arată în comunicatul formulat de Departamentul Juridic al FRT.

Federaţia Română de Tenis precizează că va solicita amendarea părţii în culpă, ACS Tenis Club Pamira, gruparea fiind deja amendată de instanţele judecătoreşti pentru exercitarea de drepturi procesuale cu o vădită rea-credinţă.

"Totodată, cunoscând faptul că finanţarea MTS este suspendată până la soluţionarea definitivă a cererii de înscriere şi încercând să amâne cât mai mult acest moment, diverse entităţi formulează noi cereri de apel în preziua fiecărui termen acordat, invocând apoi necesitatea de a fi citaţi pentru a se prezenta la proces. Dacă la termenul din 16.10.2019, noua cerere de apel a fost formulată Asociaţia Clubul Sportiv Voinţa, prin domnul Bujor Socoteanu, la termenul din 23.10.2019 a fost cazul Clubului Sportiv Şcolar Slobozia, prin domnul Gotea Ionuţ. Ambii domni au avut diligenţa de a depune cererea în preziua termenului, însă nu s-au prezentat în sală, pentru a obţine amânarea pricinii. Astfel de demersuri, formulate cu o vizibilă rea-credinţă, prelungesc în mod abuziv intervalul de timp în care finanţarea FRT este suspendată", se mai arată în comunicatul FRT.

Următorul termen acordat în faţa Curţii de Apel este de 11 decembrie, dosarul aflându-se în continuare în desfăşurare pe rolul instanţei de apel. Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27