Finger Food din mămăligă. Trebuie să încerci această rețetă simplă și delicioasă

Sursa Foto YouTube SugarDany
Sursa Foto YouTube SugarDany

Folosind doar ingrediente sănătoase, autentice și ușor disponibile, puteți pregăti un aperitiv cu adevărat delicios sau bețișoare de mămăligă care îi vor înnebuni pe toată lumea. 

De fapt, este o mâncare atât de delicioasă încât îți va lăsa oaspeții uimiți. Cu atât mai mult dacă le serviți cu un sos delicios, mezeluri sau brânzeturi. Și, poate și mai surprinzător, vor fi chiar pe placul celor mici ai casei.

Ca să nu mai spun că datorită făinii de porumb vei avea o gustare care se va descurca foarte bine la nivel nutrițional. Făina de mămăligă nu conține gluten și, prin urmare, este potrivită pentru cei care suferă de boala celiacă.

Rețetă 

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 45 de minute
Timp total: 1 oră
Porții: 30 de bucăți

Ingrediente: 1 litru de apă, sare după gust,  250 de grame de făină de porumb, 70 gr de Grana Padano (si Parmigiano Reggiano este bine), 1 linguriță ulei de măsline extravirgin

Preparare: Mai întâi, turnați apa, sarea și uleiul într-o oală de mărime medie cu laturile înalte, apoi fierbeți la foc mare. Când începe să dea în clocot se adaugă făina de porumb, se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură de lemn și se lasă la fiert cam 30 de minute. Odată ce mămăliga a ajuns la o cnsistență destul de solidă, turnați-o într-o tavă dreptunghiulară ușor umedă, nivelează și așteaptă să se răcească complet.

Între timp, porniți cuptorul, setați o temperatură de 220° C și lăsați-l să se încălzească Luați o tavă largă, acoperiți-o cu hârtie de copt și ungeți cu ulei. După ce ați  făcut acest lucru, scoateți mămăliga din formă și tăieți bastonașe/ bețișoare de 8 centimetri lungime și 2 cemntimetri grosime, așezați-le, distanțăndu-le, pe tavă și asezonați cu puțin ulei și parmezan.

Le introducem în cuptorul încins la 220 de grade și le lăsăm aproximativ 15 minute.

Poftă bună!

Citește și:

Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă

Acestă mâncare se gătește într-o tigaie! Aromatică și gustoasă, acest fel de mâncare este îmbogățit de oregano și de ceapa roșie, care îi adaugă o notă inconfundabilă.

Pentru ca legumele să se fie perfecte, trebuie prăjite sub capac. Nu uitați să le întoarceți-le din când în când pentru a le rumeni bine pe toate părțile.

Ingredientele și prepararea

dovleac - 500 grame,

cartofi - 6 bucăți,

oregano - după gust,

ceapă roșie - 1 bucată,

sare după gust,

ulei de măsline - două linguri.

Cartofii se spala, se usucă, se curăță de coajă, apoi se taie cubulețe. Puneți cubulețele de cartofi într-o strecurătoare, sub robinet, pentru a îndepărta excesul de amidon.

Dovleacul se curăță și se taie în cuburi. Ceapa se taie felii subțiri. Într-o tigaie antiaderentă mare și încăpătoare se toarnă un strop de ulei. Tigaia se pune pe aragaz și, când uleiul este încins, se pun toate legumele.

Trufe de cacao cu doar 35 de calorii: fără smântână și fără mascarpone 

Sărați și distribuiți oregano. Dacă doriți un gust picant,  adăugați puțină boia de ardei. Amestecați bine legumele. Puneți capacul și gătiți-le un sfert de oră. Verificați des legumele ca că nu se lipească și să se gătească uniform.

Dacă este necesar, puteți adăuga și două degete de apă. Opriți focul și serviți mâncarea pe masă. Este delicioasă. Poftă bună!

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel