Finalul negocierilor nucleare cu Iranul este dorit în trei săptămâni

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Negociatorii pentru dosarul nuclear iranian au prezentat sâmbătă la Viena un bilanţ de etapă împărţit după a treia rundă de discuţii pentru salvarea acordului din 2015 şi au îndemnat să se înainteze mai repede, în speranţa de a ajunge la final "în trei săptămâni", potrivit părţii ruse.

"Succesul nu este nicidecum garantat, dar nu imposibil", a temperat pentru o sursă diplomatică din partea europenilor, promiţând în acelaşi timp "dublarea eforturilor" pentru realizarea acestuia.

Reprezentanţii statelor care mai sunt părţi la acord (Iran, China, Rusia, Franţa, Germania, Marea Britanie), care au discutat cu puţin peste o oră, "au notat progresele incontestabile realizate", a comentat pe Twitter ambasadorul rus Mihail Ulianov, subliniind un "optimism prudent".

"Nu există un termen limită, dar participanţii vizează o încheiere fructuoasă a discuţiilor în aproximativ trei săptămâni", a continuat el. "Este realist? Vom vedea", a mai spus diplomatul rus. La rândul lor, cele trei ţări europene şi-au exprimat regretul pentru lipsa de progrese în această săptămână, mai transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel