'Finala' din sferturile Roland Garros 2022: Rafael Nadal îl va întâlni pe Novak Djokovic

Djokovic, reacție la un an după expulzarea din Australia: A fost 'dificil de digerat' / Sursă foto: Facebook (Novak Djokovic)
Djokovic, reacție la un an după expulzarea din Australia: A fost 'dificil de digerat' / Sursă foto: Facebook (Novak Djokovic)

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul recordului de titluri la Roland Garros, îl va înfrunta pe sârbul Novak Djokovic, campionul en titre, în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Paris, după ce a reuşit o victorie în cinci seturi în faţa canadianului Félix Auger-Aliassime, cu 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, duminică, într-un meci care a durat aproape patru ore şi jumătate, transmite AFP.

Noval Djokovic, care la ediţia de anul trecut l-a învins pe Nadal în semifinale la Paris, se află într-o cursă de urmărire pentru egalarea recordului de titluri de Mare Şlem, stabilit de Nadal la Australian Open (21), sârbul având 20 de trofee majore în palmares.

Djokovic, liderul mondial, a avut o misiune facilă în optimi în faţa argentinianului Diego Schwartzman, pe care l-a învins cu 6-1, 6-3, 6-3. Pentru Nadal, care vineri va împlini 36 de ani, meciul epuizant cu Auger-Aliassime, numărul 9 mondial, poate lăsa urme adânci, având în vedere problemele sale fizice, astfel că Djokovic are prima şansă în acest duel al titanilor.

Fenomenalul spaniol Carlos Alcaraz, calificat în premieră în sferturile de finală la Roland Garros 2022

Fenomenalul spaniol Carlos Alcaraz a reuşit calificarea în primul său sfert de finală la Roland Garros, după o victorie fără probleme în faţa vicecampionului olimpic rus Karen Hacianov, cu 6-1, 6-4, 6-4. Alcaraz, deja numărul 6 mondial la 19 ani, va juca pentru un loc în careul de aşi cu germanul Alexander Zverev, al treilea favorit, pe care l-a zdrobit în finala turneului de la Madrid, la începutul lunii, cu 6-3, 6-1.

Pentru Alcaraz va fi al doilea sfert de finală la un Mare Şlem, după cel atins anul trecut la US Open. Alexander Zverev a câştigat şi el în optimi în trei seturi, 7-6 (13/11), 7-5, 6-3 cu spaniolul Bernabe Zapata. 

Acesta ar putea fi ultimul meu meci la Roland Garros, declară Nadal înaintea duelului cu Djokovic

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a afirmat că ar prefera să-l înfrunte 'în timpul zilei' pe sârbul Novak Djokovic, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, subliniind totodată că meciul respectiv ar putea fi 'ultimul' pe care îl dispută pe zgura pariziană, unde deţine recordul de trofee cucerite (13), informează AFP.

'Prefer să joc ziua, cunosc Roland Garros-ul ziua şi este adevărat, de asemenea, că sunt conştient că nu ştiu ce se poate întâmpla anul viitor. De fiecare dată când joc aici, sunt conştient că poate fi ultimul meu meci în acest turneu. Într-un an se întâmplă multe, iar în această etapă a vieţii şi a carierei mele, cu tot ce am, se poate întâmpla orice', a declarat Nadal, care va împlini vineri 36 de ani.

'Sper că nu va fi aşa, că voi putea continua să vin încă mulţi ani, dar sunt şi foarte conştient că este o posibilitate, dacă lucrurile nu merg aşa cum doresc eu, ca acesta să fie ultimul meu meci aici, la Roland Garros. De aceea mi-ar plăcea să-l joc în timpul zilei, a adăugat campionul iberic. 'Sunt în sferturile de finală de la Roland Garros. Acum două săptămâni şi jumătate, deşi eram plin de speranţă, nici nu ştiam dacă voi putea fi aici. Aşa că îmi face plăcere să fiu aici încă un an. Şi, sincer, la fiecare meci pe care îl joc aici, nu ştiu dacă nu este ultimul meu meci la Roland Garros', a mai spus el.

'Am trecut în continuare printr-o perioadă dificilă cu piciorul meu (stâng, la care are probleme de peste 15 ani - n.red.), aşa că nu ştiu ce se poate întâmpla în viitorul apropiat, în ceea ce priveşte cariera mea. De aceea încerc doar să mă bucur cât mai mult posibil şi să lupt cât de mult pot pentru a-mi trăi în continuare visul', a conchis Rafael Nadal.

Citește și - Organizatorii Roland Garros, reacţie după ce Irina Begu a lovit cu racheta un copil. Adversara Irinei Begu, supărată: Suntem responsabili de rachetele noastre

Organizatorii de la Roland Garros au anunţat de ce Irina Begu nu a fost descalificată după ce a lovit un copil cu racheta în meciul cu Ekaterina Aleksandrova.

”Sunt foarte dezamăgită să părăsesc Roland Garros în acest mod. Am încercat să dau tot ce am mai bun, dar simt că astăzi regulile au fost împotriva mea. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Sper ca după meciul de azi, regulile să fie îmbunătățite, spre siguranța tuturor. Noi suntem responsabili de rachetele noastre", a spus Ekaterina Alexandrova, potrivit eurosport.ro.

De ce nu a fost descalificată Irina Begu 

"După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectotorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a șters pe un tânăr spectator.

După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat. Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei.", se arată în comunicatul emis de Roland Garros, conform Digisport. Vezi știrea inițială aici!

Citește și - Simona Halep, eliminată de la Roland Garros. Primele declaraţii: Trebuie să trec peste. Nu sunt speriată

Simona Halep a explicat de ce a pierdut meciul cu Qinwen Zheng din turul II de la Roland Garros.

”A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a întâmplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întâmplat acum.

Se poate să fie pus prea multă presiune pe mine și de-aceea să se fi întâmplat. Am muncit foarte mult în ultima perioadă, de când am început cu Patrick, îmi doresc foarte mult să reușesc și poate și asta a contribuit. Mai am chestia asta, când îmi doresc foarte mult, să nu mai fiu eu.

O să fie bine, o să muncesc în continuare și o să vedem ce o să se întâmple. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor doi ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate creierul a intrat în panică”, a declarat Simona Halep, la conferința de presă de după joc. Vezi știrea aici!

Citește și - Apelativele "doamnă" şi "domnişoară", eliminate la Wimbledon pentru câştigătoare

Apelativele Miss (n.r. domnişoară) şi Mrs (doamnă) vor fi excluse de pe lista câştigătoarelor de la Wimbledon.

Turneul de tenis de la Wimbledon va exclude apelativele "Miss" (Domnişoară) şi "Mrs" (Doamnă) din lista câştigătoarelor, în încercarea de a moderniza competiţia de Mare Şlem pe iarbă din capitala britanică, anunţă cotidianul The Times, citat de Reuters.

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului, a folosit în mod tradiţional aceste apelative doar în cazul câştigătoarelor probelor feminine. Astfel, campioana de anul trecut, australianca Ashleigh Barty, a fost înregistrată drept "Domnişoara A. Barty", în timp ce câştigătorul trofeului la masculin, sârbul Novak Djokovic, a figurat ca "N. Djokovic".

Responsabilii de la Wimbledon au decis încă din 2019 să nu mai folosească apelativele respective atunci când sunt anunţate scorurile la meciurile feminine, dar probele au continuat să fie denumite "simplu pentru domni" şi "simplu pentru doamne".

Schimbarea va pune totodată capăt identificării jucătoarelor măritate atât prin iniţialele, cât şi prin numele de familie ale soţilor lor.

Turneul de Mare Şlem pe iarbă de la Londra, care a fost deposedat anul acesta de punctele ATP şi WTA, după decizia organizatorilor de a interzice prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus, în urma invaziei din Ucraina, va debuta în data de 27 iunie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel