Fifor prezintă cifrele CRIZEI: E austeritate la modul oficial!

Mihai Fifor
Mihai Fifor

"Salariul mediu a scăzut considerabil în luna aprilie fapt care, în premieră pentru ultimul deceniu, aruncă pe minus puterea de cumpărare a populației", transmite senatorul PSD Mihai Fifor.

"Puterea de cumpărare a scăzut cu 0,5 procente, în aprilie 2020 față de aprilie 2019. Creșterea de prețuri este de 2,7%, mai mare decât creșterea salariului mediu pe economie, de 2,2%. Salariul mediu a scăzut și continuă să scadă atât în termeni nominali cât și real. Datele INS arată că în aprilie 2020 indicele câștigului mediu salarial a fost 96,3% față de luna precedentă.

Altfel spus e austeritate la modul oficial! Pentru prima dată după un deceniu, de la guvernarea Băsescu – Boc din 2009-2011, puterea de cumpărare scade. În doar 7 luni de guvernare, PNL a reușit catastrofala performanță să inverseze tendința evoluției puterii de cumpărare, de la creștere constantă în anii guvernării PSD la o scădere care se accentuează în prezent. Guvernările PSD au adus bunăstare românilor, media de creștere a puterii de cumpărare – adică mărirea câștigului salarial minus creșterea prețurilor- a fost de 10,6% în perioada ianuarie 2017 - octombrie 2019", transmite senatorul Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel