FAKE NEWS despre Mircea Badea după ce a fost RECLAMAT de procurorul Bucurică

Mircea Badea a fost reclamat la Consiliul Național al Audiovizualului de către procurorul George Bucurică, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița. Motivul pare stupid: realizatorul TV a citit mai multe titluri despre acesta.

În reclamație, George Bucurică scrie: "Chiar dacă 'În gura presei' se prezintă ca fiind o emisiune de divertisment-pamfletar, nu se poate ca imaginea mea să fie asociată cu cea a unor persoane de sex feminin aflate în diverse situații mai mult sau mai puțin compromițătoare, iar jurnalistul Mircea Badea să mi se adreseze cu "băi procuroare"'. Mircea Badea nu a făcut altceva decât să citească niște titluri din presa online.

Fake news: 'Mircea Badea a făcut scandal la CNA'

Realizatorul TV a mers la CNA pentru a se apăra, iar anumite site-uri au scris că el a făcut scandal la CNA, lucru total fals. În realitate, a avut un scurt dialog cu o membră CNA care nicidecum nu a fost o ceartă.

"Apărarea mea la CNA  a fost simplă. În primul rând, nu s-a încălcat nicio lege. În al doilea rând, în legătură cu domnul Bucurică m-am exprimat mult mai elegant decât se exprimau, în mod curent, procurorii de elită ai DNA - Negulescu și Onea. Faptul că eu am spus: 'băi procuroare' înseamnă că-s la grupa mică față de acești doctoranzi în materie de exprimare colocvială. Cică l-am făcut eu obsedat sexual. Era un titlu dintr-un ziar. Când DNA începe un dosar, dă un comunicat de presă. În orice comunicat, veți găsi niște monstruozități despre persoanele respective, că-s corupte, că-s hoațe, că au încălcat legea etc. Multe dintre dosarele în care s-au dat aceste comunicate sunt infirmate în instanță, adică oamenii sunt achitați. Adică acele lucruri pe care DNA le-a spus sunt false, lucruri mult mai nasoale decât ce am zis. Eu am citit un titlu despre care am apreciat că este corect", a zis Mircea Badea.

Discuția dintre Dorina Rusu și Mircea Badea 

Apoi, realizatorul TV a povestit ce discuție a avut cu Dorina Rusu. "Dânsa nu a fost mulțumită de prestația mea în sensul că i s-a părut că nu m-am exprimat nu știu cum, că nu am înțeles cum". Mircea Badea a relatat replicile pe care le-a avut cu aceasta.

Dorina Rusu: Foarte bine că vreți să veniți și cu alte ocazii pentru că avem și noi cu cine dialoga. Pe de altă parte aș vrea să vă atrag atenția și sper că dacă o să mai veniți, eu nu vreau să transformați vizita dumneavoastră aici într-o emisiune de-a dumneavoastră. Nu mi se par normal să aveți același tip de limbaj și același timp de adresare. Eu nu aș dori să fiu de față în momentul când dumneavoastră vorbiți în aceiași termeni pe care îi folosiți în emisiune. Nu mi se pare normal să veniți într-o instituție și să vorbiți ca și cum ați vorbi la măsuță. Aceasta este o altă măsuță.

Mircea Badea: Dați-mi un exemplu.

Dorina Rusu: Cu "naturelul simțitor". Și când vorbiți de DNA care este o altă instituție despre care nu contează ce părere are fiecare dintre cei din CNA, dar nu e normal ca dumneavoastră să vă adresați tuturor membrilor Consiliului în acest fel ca și cum am fi cu toții de aceeași părere. Vorbiți în termeni instituționali când sunteți la CNA.

Mircea Badea: "Naturelul simțitor" este o expresie din Domnul Goe. Dacă vă deranjează că citez din opere literare…

Dorina Rusu: Nu asta era problema, ci modul de adresare.

Mircea Badea: Modul de adresare este politicos. În legătură cu DNA, cred că m-am exprimat cât se poate de civilizat.

Cenzură

"Dacă există probleme cu felul în care mă exprim, poate să îmi interzică să mai merg la CNA. Nu mă duc cu forța. De aceea s-au inventat avocați, pentru a te reprezenta. Eu am toată deschiderea să mă mai duc. Vorbesc în termeni civilizați. Nu vorbesc în termeni instituționali pentru că eu nu sunt instituție. Sunt un cetățean", a zis Mircea Badea în emisiunea "În gura presei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel