Facebook cumpără aplicația de mobil WhatsApp cu 16 miliarde de dolari

Facebook a anunțat, miercuri, că va achiziționa aplicația de mesagerie instant WhatsApp la prețul de 16 miliarde de dolari în bani gheață și acțiuni, scrie New York Times.

Prețul piperat oferit de Facebook pentru WhatsApp stabilește un nou record pentru rețeaua de socializare, care efectuează cea mai mare achiziție de pânâ acum.

WhatsApp este o aplicație de mobil foarte populară în întreaga lume, dar mai puțin folosită în Statele Unite ale Americii. Reprezentanții companiei anunțau la finalul anului trecut că aplicația este folosită de aproximativ 400 de milioane de utilizatori.

Jam Koum și Brian Acton, foști membri ai executivului Yahoo, au fondat WhatsApp în 2009, care a devenit la scurt timp o alternativă la clasicul SMS.

"WhatsApp este pe cale să aibă un miliard de utilizatori. Serviciile care ating acest prag sunt extrem de valoroase", spune Mark Zuckerber, creatorul Facebook.

Facebook urmează să ofere pentru aplicația de mobil 4 miliarde de dolari bani gheață și 12 miliarde în acțiuni Facebook. Alte trei miliarde constau în unități de bursă ce le revin angajaților și fondatorilor WhatsApp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel