Expulzare jihadiști. Italia continuă expulzările. Cei vizați nu au drept să facă apel

Italia a anunțat sâmbătă expulzarea a doi marocani și a unui sirian, suspectați de legături cu extremismul islamist, urcând la 202 numărul de expulzări care au avut loc pe acest motiv de pe teritoriul italian începând din ianuarie 2015, informează AFP.

Fără drept de apel, ordinele ministeriale de expulzare pentru indivizi considerați potențial periculoși pentru securitate se numără printre principalele măsuri întreprinse de Italia pentru prevenirea atacurilor jihadiste ce lovesc alte țări ale Europei.

Printre ultimii expulzați se numără și un marocan de 38 de ani acuzat că s-a radicalizat în închisoare, unde fusese închis pentru fapte minore. Statutul lui a fost ridicat de la "risc mediu" la "risc ridicat" după ce a fost surprins, alături de alți deținuți, celebrând atacul comis cu un camion la Stockholm, în aprilie, soldat cu cinci morți.

Al doilea bărbat expulzat, un sirian, locuia în Italia sub o falsă identitate tunisiană. A fost arestat în 2015 pentru participare la imigrație ilegală și obligat să nu părăsească un centru de solicitanți de azil din Calabria. Aici el a fost violent cu personalul și alți rezidenți și a sărbătorit de asemenea atentatul comis în mai la Manchester, în nordul Marii Britanii, soldat cu 22 de morți și zeci de răniți.

Al treilea bărbat expulzat este un marocan de 31 de ani, ale cărui semne de simpatie pentru SI ar fi legate de probleme psihiatrice. I s-a prescris un tratament obligatoriu pentru aceste probleme, după ce a fost arestat pentru furtul unui microbuz.

Ordinele de expulzare au fost aplicate și suspecții au ajuns deja în țările lor de origine, precizează Ministerul de Interne al Italiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel