Expoziție de artă la Primăria Sectorului 6

Expozitie arta
Expozitie arta

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, alături de Fundația Țipoia & Tzipoia, a amenajat o expoziție de Artă plastică a artiștilor Alexandru Țipoia (1914 - 1993) și George Tzipoia (1945), în holul instituției.

Dechisă ieri, 09 decembrie, expoziția prezintă câteva tablouri din evoluția artistică a pictorului Alexandru Țipoia. Ca un omagiu adus tatălui său, la 25 de ani de la moarte, George Tzipoia expune și o parte din lucrările sale, din ciclul ”Aripi și Stele - La Porțile Sacrului”.  Aici regăsim un dialog între două generații de artiști aparținând aceleiași familii.

Fundația cultural - artistică, împreună cu familia pictorului Alexandru Țipoia, a inaugurat, pe data de 04 noiembrie 2019, Casa Memorială pictor Alexandru Țipoia, în casa artistului, din strada Lt. Aviator Gh. Caranda, nr. 79, Sector 6, casă în care artistul a trăit și a creat, din 1940, până la moarte. Cei care vor dori să vadă mai multe lucrări ale pictorului Alexandru Țipoia, unul din cei mai importanți artiști plastici ai generației sale, pot vizita Casa Memorială, unde se află zeci de tablouri ale maestrului, colecțiile sale de artă populară, icoane pe sticlă și pe lemn, biblioteca de artă, mobile de epocă și diverse documente fotografice.

Activitățile artistice vor continua în cadrul Casei Memoriale Alexandru Țipoia

Astfel, sâmbătă, 14 decembrie 2019, de la ora 17.00, se va organiza, în cadrul Ediției I a Salonului de Miniatură, Expoziția de miniaturi moderne Alexandru Țipoia. Fundația Țipoia & Tzipoia va avea ca parteneri oficiali Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Pavel Șușară, precum și Biblioteca Academiei Române.

Pe data de 15 ianuarie 2020, Academia Română va organiza expoziția Alexandru Țipoia, Omagiu, la 25 de ani de Eternitate, în sala de expoziții Theodor Pallady, a Bibliotecii Academiei Române, expoziție în care fiul își va omagia tatăl și opera sa, prin propria-i operă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel