Expoziţia 'Oameni din Bucureşti. Oraşul şi chipul nostru' - din 27 iunie, la Palatul Suţu

Expoziţia tematică 'Oameni din Bucureşti. Oraşul şi chipul nostru', care oferă imagini-portret ale unor bucureşteni care au trăit în Capitală din secolul al XVIII-lea până în prezent, va fi deschisă joi, 27 iunie, la Palatul Suţu. 

Întreaga varietate de obiecte care păstrează memoria unui portret - fresce, tablouri, fotografii, litografii, numismatică, paranumismatică - este pusă în valoare şi prezentată publicului. Vizitatorii vor remarca felul în care, în interiorul generaţiilor, s-au creat vase comunicante, de trăsături sufleteşti şi implicit de fizionomie, specifice unor profesii cu un câmp divers de activitate: militari, negustori-investitori, medici, avocaţi, pedagogi, informează Muzeul Municipiului Bucureşti, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

'Fiecare suntem, în cele din urmă, un muzeu, pe de o parte cu expresia de azi, care nu este aceeaşi cu cea de ieri şi nici cu cea de mâine, nici măcar cu cea de peste o oră, dar şi cu tot ce am stocat în memorie: momente, evenimente, oameni întâlniţi, (...) cu care ne face plăcere să ne reîntâlnim, să le evocăm, să le retrăim sau să le ascundem bine, dar, din motive greu de explicat, să le păstrăm cu noi. (...) În fiecare familie întâlnim un colţ al istoriei, undeva într-un cotlon al casei. Fotografii cu părinţii care s-au dus între timp, bunici, întâmplări ale altor generaţii. Însă aproape niciodată, în cursul vieţii noastre, nu avem acces la o memorie similară colectivă să putem observa pe chipul semenilor noştri cum le-a fost, bine sau mai rău, în funcţie de oscilaţiile mediului social şi ideologic, mai tolerant sau mai invaziv, faţă de dorinţele fiecăruia dintre noi. Acesta este de fapt rolul esenţial al expoziţiei 'Oameni din Bucureşti, afirmă directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, citat în comunicat. Intrarea la vernisaj este liberă.

Expoziţia, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Municipiului Bucureşti, va putea fi vizitată până pe 30 ianuarie 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel