Expoziție inedită la ICR. Cine sunt artiștii care au impresionat o sală întreagă

Contemporanii și Institutul Cultural Român vă invită să viziați expoziția de pictură și grafică "Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie" la sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38, București.

În cadrul acestei expoziții sunt prezentate lucrări inedite din copilărie-adolescență, dar și din perioada maturității ale celor șase artiști expozanți: Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță.

Lucrările realizate în perioada copilariei sunt lucrări-mărturie provenite din nevoia de exprimare prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Iar operele de maturitate sunt dovadă că proba răbdării și a învățării limbajului plastic o trec doar artiștii care au vocatie.

În deschiderea expoziției care a avut loc luni, 31 august 2015, au luat cuvântul Cristina Liberis, Secretar General ICR, Marin Gherasim și Maria Pașc, curatorul expoziției.

(w670)

În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) au interpretat un fragment din lucrarea "Impresii din Copilărie" de George Enescu.

Evenimentul expozițional "Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie" este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august – 01 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10:00-17:00, la sediul ICR, str. Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel