Exod Venezuela. Maduro, explicație halucinantă

Guvernul lui Nicolas Maduro a declarat vineri că exodul a sute de mii de venezueleni face parte dintr-un plan condus de Statele Unite de a interveni în această ţară producătoare de petrol, informează France Presse.

"Ei elaborează un context artificial, un scenariu, pentru a justifica intervenţia în Venezuela şi acest scenariu se numeşte criză umanitară", a declarat în faţa presei vicepreşedinta Delcy Rodriguez.

Ea a lansat această acuzaţie după o întâlnire cu Matthew Crentsil, delegatul în Venezuela al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), şi Peter Grohmann, reprezentantul ONU în Venezuela.

Pentru dna Rodriguez, în spatele acestei situaţii se află Pentagonul, precum şi membri ai Uniunii Europene şi ţări ale "Grupului de la Lima", în special Brazilia, Argentina, Columbia şi Mexic, foarte critice faţă de preşedintele venezuelean.

"Sunt imorali în încercarea de a acuza Venezuela de ceva ce nu există", a declarat vicepreşedinta.

Peste 1.5 milioane au plecat 

Potrivit ONU, peste 1,6 milioane de venezueleni - dintr-o populaţie de 30,6 milioane - au emigrat din 2015, fugind de sărăcie şi lipsuri în ţara lor, precum şi de o hiperinflaţie ce ar putea depăşi 1.000.000% în acest an, potrivit Fondului Monetar Internaţional (FMI).

În această săptămână, Maduro a deplâns faptul că "venezuelenii pleacă pentru a deveni sclavi economici" şi a considerat că acest exod masiv se datorează unei campanii a dreptei.

Dna Rodriguez a indicat că după întâlnirea avută vineri, s-a convenit cu UNHCR şi cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) să se afle cât de mult Grupul de la Lima, "într-un mod pervers de a ataca patria noastră", "umflă" numărul de migranţi.

Ea a atacat de asemenea guvernul columbian, declarând că "criza umanitară" are loc în realitate în această ţară vecină.

Guvernul columbian, care îl descrie pe Maduro drept "dictator", afirmă că aproape un milion de venezueleni au intrat în această ţară ca urmare a crizei.

Caracas susţine la rândul său că continuă să primească persoane ce fug de conflictul armat din această ţară vecină. Potrivit guvernului lui Maduro, aproape 6 milioane de columbieni trăiesc în Venezuela

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel