Execuţie în China. Pedeapsa capitală pentru uciderea a nouă elevi

Catuse
Catuse

Autorităţile chineze au executat joi un bărbat care a ucis nouă elevi într-un atac cu cuţitul la o şcoală generală în aprilie, au anunţat mass-media de stat, transmite dpa. 

Sentinţa împotriva criminalului în vârstă de 28 de ani a fost pusă în aplicare în districtul Mizhi, provincia Shaanxi, potrivit China News. Bărbatul fusese găsit vinovat de "omucidere intenţionată" şi nu a făcut apel la verdictul său. Execuţia lui a fost aprobată de Curtea Supremă. Autorităţile au declarat că bărbatul i-a atacat pe elevi în faţa unei şcoli din districtul Mizhi în China centrală pe 27 aprilie, făcând nouă morţi. Victimele aveau vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. 

Instanţa a constatat că el era nemulţumit de munca şi viaţa sa şi a decis să se răzbune pe elevi

Potrivit unor informaţii anterioare, atacatorul le-a declarat autorităţilor că a fost agresat de colegii de clasă în timp ce frecventa aceeaşi şcoală generală şi că el îi "ura" pe ceilalţi elevi. Cuţitele sunt cel mai frecvent utilizate în atacurile din China, unde deţinerea armelor este ilegală. În ţară au fost comise mai multe atacuri cu cuţitul în ultimii ani. În februarie, o femeie a fost ucisă şi 12 persoane rănite într-un atac cu cuţitul la un centru comercial din Beijing, iar în iulie anul trecut, două persoane au fost omorâte şi nouă rănite într-un atac cu cuţitul la un magazin Walmart din sudul Chinei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel