Eurovision, fără România. Ovi spune ce ne-a lipsit, lecție pentru TVR: Nu e corect. Așa ar trebui să fie și la noi

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ovi a reacționat după ce România nu s-a calificat în Finala Eurovision 2021.

Eurovision 2021. Liana Stanciu dă vina pe lipsa de experiență: E ciudat, Roxen PLÂNGE!

Marți, 18 mai, a avut loc prima Semifinală a Eurovision 2021, iar în urma voturilor juriului și a publicului, România nu a obținut un loc în Finală, fiind practic, al treila an consecutiv în care nu reușim să ne calificăm. 

Ovi și Paula Seling au reprezentat România la Eurovision de două ori și au scris istorie pentru România la concurs.

În anul 2010, cei doi artiști au participat cu piesa "Playing with fire" și au obținut locul 3 în Finală, scriind istorie pentru România cu cel mai mare punctaj obținut de țara noastră la Eurovision. În anul 2014, când au participat cu piesa "Miracle" au fost pe locul 12 în finală. 

Ovi, prima reacție după ce România a ratat calificarea pentru al treilea an la rând

Ovi a urmărit cu mare atenție prestația României de la Rotterdam și a fost profund dezamăgit de ceea ce a văzut. 

"E al treilea an consecutiv când ratăm calificarea. M-am uitat la tot concursul, a fost o semifinală bună, cu toate că s-au cam repetat numerele de coregrafie, ceea ce s-a întâmplat și cu Roxen. La show s-a mers pe aceeași rețetă. Cei care au avut o piesă mai cu zvâc, mai cu energie, așa ca după pandemie, au atras atenția. Piesa lui Roxen a avut un mesaj puternic, dar a fost greu de pus în scenă. Nu a surprins ca act artistic, ea e o fată din generația tânără, e cool. Vocal, cred că a avut probleme de sunet, nu cunosc foarte bine experiența ei de live, dar se putea mai bine. 

Au fost alți artiști care și-au susținut partitura vocală mai bine. Ea e faină așa, dar post pandemic lumea vrea energie, în contextul Eurovision trebuie să surprinzi cu ceva", a declarat Ovi, pentru click.ro.

Ovi cataloghează decizia TVR, nedreaptă. Ce sfat le dă

După al doilea an în care România a ratat calificarea cu Ester Peony, TVR a decis să schimbe regulile etapei naționale și să nu mai lase publicul să decidă cine merge la Eurovision. 

Astfel, în urma unui acord, Global Records a propus trei artiși care să ne reprezinte. După propunerea lor, a avut loc o tabără în care cei trei artiști s-au luptat să convingă juriul național că merită locul și participarea în competiția mare. Ulterior, odată cu alegerea lui Roxen, lupta pentru alegerea piesei a fost dată și de public.

Pandemia de COVID-19 a anulat ediția din 2020, așa că decizia internațională a fost aceea de a păstra artistul, dar nu și piesa pentru ediția din 2021. Tot din cauza pandemiei, piesa de anul acesta, "Amnesia", a fost aleasă tot intern, publicului fiindu-i prezentată abia după decizie.

Ei bine, Ovi a comentat acum decia TVR de a trimite la Eurovision un artist desemnat de casa de discuri și spune că totul a fost nedrept pentru alți artiști din țară. 

"Anul trecut a fost o abordare altfel, de a lucra cu o singură casă de discuri. Nu e corect. Selecția națională e un filtru pentru ce vrei să prezinți. Nu ai aceeași determinare când ajungi acolo că ai fost trimis. Altceva e atunci când câștigi un concurs. E mai benefic să existe o selecție națională. În ultimii 3-4 ani, eu am făcut parte din juriul Elveției pentru Eurovision. Acolo e o diversitate de piese, de autori, de artiști. Așa ar trebui să fie și la noi", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel