Eurovision 2021. România a RATAT calificarea al treilea an la rând. Liana Stanciu dă vina pe lipsa de experiență: E ciudat, Roxen PLÂNGE!

România a ratat calificarea în Marea Finală a Eurovision 2021. Liana Stanciu, prima reacție.

Rămâi pe DC NEWS pentru a vedea momentele artistice din seara aceasta, prestația lui Roxen, reprezentanta României, ce note vom obține și dacă ne vom califica în Marea Finală ce va avea loc sâmbătă, 22 mai.

"Seara de ieri a fost cu probleme, s-a cântat a doua oară. Seara de ieri nu ne-a ajutat. Dar cred că a fost din cauza lipsei de experiență. Dacă ne uităm, om descoperi că toți câștigătorii au experiență. La noi asta a constat mult! Cred că în seara asta a fost altceva! E ciudat și greu de comentat! Eu aș pune pe lipsa de experiență a lui Roxen. Din fiecare înfrângere învățăm!

Într-o cameră plânge Roxen, într-o cameră suntem noi, ceilalți. Am făcut ce am putut să ne reprezentăm țara cel mai bine", a declarat Liana Stanciu, în direct la TVR, imediat după terminarea Semifinalei.

Imagini în GALERIA FOTO

Rezultate. Cine intră în Marea Finală

1. Norvegia

2. Israel

3. Rusia

4. Azerbaijan

5. Malta

6. Lituania

7. Cipru

8. Suedia

9. Belgia

10. Ucraina

A început Eurovision 2021

Spectacolul a început cu Duncan Laurence, cel care a câștigat Eurovision 2019 și a făcut ca ediția de anul acesta să se desfășoare în Olanda, la Rotterdam.

16 țări concurează în prima semifinală pentru a ocupa un loc din cele 10 pentru Marea Finală. 

România intră în competiție pe poziția 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

UPDATE 1: Lituania a intrat prima în competiție, cu trupa The Roop și piesa Discoteque. 

UPDATE 2: Cu numărul doi în concurs a intrat Slovenia. Ana Soklič a cântat piesa Amen

UPDATE 3: Din Rusia, Manizha, cu piesa "Russian Woman".

UPDATE 4: Tusse, artistul din Suedia, a urcat pe scena Eurovision 2021 cu piesa "Voices". 

UPDATE 5: Din Australia, Montaigne a urcat pe scenă cu piesa "Technicolor" care i-a venit în minte în timpul unui apel cu mama ei.

UPDATE 6: Vasil din Macedonia de Nord, cu piesa "Here I Stand"

UPDATE 7: Lesley Roy, cu piesa MAPS a reprezentat Irlanda.

UPDATE 8: Cipru a fost reprezentat de Elena Tsagrinou cu piesa "El Diablo"

UPDATE 9: Norvegia, TIX, cu piesa Fallen Angel

UPDATE 10: Albina din Croația a interpretat piesa "Tick-Tock"

UPDATE 11: Hooverphonic a interpretat pe scena Eurovision piesa "The Wrong Place" și a reprezentat Belgia.

UPDATE 12: Din Israel, Eden Alene a cântat "Set Me Free"

UPDATE 13: Roxen a reprezentat România cu piesa "Amnesia" și a intrat în competiție cu numărul 13. La finalul momentului Roxen a spus, plină de emoție: "Mulțumesc Europa! Nu ești singură!".

UPDATE 14: Ajerbaijan a trimis-o pe Efendi cu piesa Mata Hari. 

UPDATE 15: Go_A, cu piesa Shum a reprezentat Ucraina.

UPDATE 16: Malta a închiat prima Semifinală a Eurovision 2021. Destiny, care a câștigat Eurovision Junior în trecut, a cântat "Je Me Casse".

Big Five, țările care intră direct în finală sunt: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Cum se VOTEAZĂ! România nu poate vota România. Cum se votează, regulament

În această seară, fanii (cu exceptia celor care locuiesc in Romania) vor putea vota piesa interpretată de Roxen - “Amnesia” de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe siteul oficial al concursului: www.eurovision.tv.  

Conform regulamentului Eurovision, românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.
Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app

Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.
Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

LIVE Prima Semifinală AICI:

Calificarea României în finala Eurovision se va decide astăzi, în direct la TVR



• Prima semifinală a concursului se difuzează în această seară, în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional şi online pe TVR+, începând cu ora 22.00
• Fanii din 18 țări au posibilitatea să voteze România de până la 20 de ori de pe același număr de telefon

Doar câteva ore ne mai despart de prima semifinală Eurovision 2021, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentantei noastre, Roxen, cu piesa “Amnesia”. Calificarea României în finala din 22 mai se va decide astăzi, în direct pe TVR 1, TVR Internațional și TVR+, începând cu ora 22.00.

România intră în competiție pe poziția 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Regatul Țărilor de Jos, Germania şi Italia decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

Semifinala I: marți, 18 mai

Semifinala II: joi, 20 mai

Finala: sâmbătă, 22 mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel