Ernst Strasser, fostul coleg de lobby al lui Adrian Severin, condamnat

Ernst Strasser, fostul ministru austriac de Interne şi eurodeputat conservator, judecat pentru acte de corupţie într-un caz de lobby dezvăluit de jurnaliştii britanici, în care a fost implicat şi Adrian Severin, a fost condamnat, joi, la trei ani şi jumătate de închisoare.

Iniţial, fostul ministru de Interne şi eurodeputat, Ernst Strasser, a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar Curtea Supremă austriacă a casat decizia pentru viciu de formă.

Ernst Strasser, în vârstă de 57 de ani, a decis să facă apel la Curtea Supremă în cazul noii condamnări.

Strasser a respins permanent toate capetele de acuzare pentru corupţie. El susţine că a avut suspiciuni de la început asupra interlocutorilor, apreciind că ar putea fi membri ai serviciilor secrete, dar a decis să îşi joace rolul până la capăt pentru a-i demasca.

Tribunalul din Viena nu a reţinut ipoteza agenţilor secreţi prezentată de apărare.

Strasser a fost nevoit să demizioneze din postul de deputat european în martie 2011, după ce a fost înregistrat cu camera ascunsă, alături de alţi trei eurodeputaţi - românul Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi spaniolul Pablo Zalba -, de jurnalişti de la cotidianul britanic Sunday Times, care s-au prezentat drept membri ai unor grupuri de lobby.

Filmaţi cu camera ascunsă, cei patru eurodeputaţi au acceptat să prezinte amendamente dedicate unui grup de lobby în schimbul unor sume de până la 100.000 de euro pe an. Înregistrările video au fost postate pe YouTube.

La începutul lunii februarie, Zoran Thaler a recunoscut că a acceptat să prezinte amendamente în schimbul unor sume de bani şi a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare şi la plata unei amenzi de 32.250 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel